Managed hosting door True

Veiligheidscursus voor argeloze internetter

Bedrijven zijn teveel gefixeerd op de technische kant van beveiliging, zoals bescherming van het bedrijfsnetwerk. Ze zouden meer aandacht moeten schenken aan training voor veilig gebruik van internet onder medewerkers. Om kennis en bewustwording te vergroten moeten internetgebuikers op cursus. Dat stelt XS4All naar aanleiding van onderzoek naar veilig gebruik van internet.

Internetprovider XS4ALL organiseert als eerste internetprovider van Nederland een cursus voor veilig internetten. De provider onderzocht de veiligheid van internetgebruikers onder haar klantenbestand (zowel zakelijk als privé). De onderzoekers vinden dat bedrijven zich meer moeten focussen op kennis van veilig internetgebruik onder werknemers. Volgens XS4ALL ligt de nadruk bij bedrijven nu nog te vaak op de technische kant van beveiliging. zoals beveiliging van het bedrijfsnetwerk.

Niels Huijbregts, hoofd maatschappelijke betrekkingen: "Hoewel bedrijven technische maatregelen nemen om het eigen netwerk te beschermen neemt de veiligheid op internet aanzienlijk toe als bedrijven hun medewerkers trainen in veilig gedrag op internet. De gebruikersmogelijkheden van web 2.0 vereisen meer kennis van internet dan de meeste mensen nu hebben. Het kennisniveau van de internetgebruiker moet gelijke tred houden met de ontwikkelingen op internet en de mogelijkheden die internet biedt. Want hoe meer je online doet, des te meer je zelf op moet letten of je veilig bezig bent."

Niet verantwoordelijk

Uit de gegevens komt verder naar voren dat 35 procent van ondervraagden zich niet verantwoordelijk voelt om de veiligheid op internet te vergroten. Volgens XS4ALL kan een cursus die bewustwording vergroten.

XS4ALL dat sinds 2003 een jaarlijks onderzoek doet naar de veiligheid, stelt dat vier op de vijf internetters het zoeken naar informatie op internet als veilig beschouwt. Maar als het op de uitwisseling van gevoelige informatie aankomt dan slinkt dat aantal naar een op de vijf.

De provider schat de toename van spam over de afgelopen vier jaar op 700 procent. Gemiddeld bevatten 3 op de 10 berichten een ongewenste reclameboodschap, zo berekende XS4ALL.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Way to go Xs4all - Ik ben trots op jullie!

Met BEWUSTZIJN beveilig je vele malen meer dan het argeloos verkopen van security pakketten en de illusie wekken dat dan alles oke is!

Welke ISP volgt dit fantastisch initiatief?

Ronald

"The Human Brain is the most powerfull tool to guard and protect your ict-infrastructure. You only have to feed it with the right knowlegde and program it the right way!"

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.