Managed hosting door True

Microsoft bezorgt Nederland 177.000 it-banen

Microsoft

De Nederlandse it-economie lijkt voor een groot deel rond Microsoft te draaien. De producten en technologieën van Microsoft zijn in Nederland alleen al goed voor meer dan 40 procent van alle it-banen, zo blijkt uit door het bedrijf gesponsord onderzoek.

In heel Nederland zijn momenteel 434.000 it-banen. De activiteiten van Microsoft en aan de softwaremaker gerelateerde bedrijven zijn goed voor 41 procent van dat totaal, wat neerkomt op 177.000 banen. Dit blijkt uit de Global Economic Impact Study 2007, een wereldwijd onderzoek van marktvorser IDC in opdracht van Microsoft.

Microsoft is niet alleen goed voor werkgelegenheid, ook de Nederlandse economie zelf wordt, zo blijkt althans uit het onderzoek, flink gestimuleerd door de technologieën en producten van het bedrijf. Aan iedere euro die in Nederland aan Microsoft betaald wordt, blijken andere it-bedrijven namelijk meer dan zeven euro te verdienen.

Het aantal banen in Nederland valt overigens in het niet bij de 14,7 miljoen banen die wereldwijd volgens de onderzoekers rechtstreeks of indirect bestaansrecht hebben door Microsoft en het achterliggende ecosysteem.

Uit cijfers van IDC blijkt dat de werkgelegenheid in de Nederlandse it-sector tot 2010 met 46.000 banen zal groeien, wereldwijd zullen dat er 7,1 miljoen zijn. In diezelfde periode zullen er naar verwachting in Nederland 1300 nieuwe it-bedrijven bijkomen. ‘Waar nieuwe bedrijven ontstaan, ontstaan ook nieuwe banen', aldus Theo Rinsema, directeur van Microsoft Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Uit een door Microsoft gesponserd onderzoek blijkt dat "blablabla, komt op hetzelfde neer als: "Wij, van WC-eend, adviseren WC-eend".

dankzij Microsoft of ondanks Microsoft ?

[i]een wereldwijd onderzoek van marktvorser IDC [b]in opdracht van Microsoft.[/b][/i]

Zegt genoeg denk ik.

Ik snap niet dat Microsoft dit soort berichtgeving geeft. Het haalt het hele TCO verhaal onderuit. Losjes vertaald; ontstaat dus de meeste ict-arbeidsmarkt doordat Microsoft producten maar half af zijn. Als je wilt dat je ict-budget uit de klauwen loopt, kies dan voor Microsoft?

En als Microsoft er niet was schreven we nog op klei-tabletten ?

Ja, er zijn ook minder bewerkelijke systemen, die met minder mensen beheerd en onderhouden kunnen worden. 'T is maar waar je voor kiest.

Als je een autoband koopt, moet ik dan de autoband-leverancier bedanken, of hem gewoon betalen, en als ik die autoband nu wil laten draaien, wie moet ik dan bedanken?
De leverancier van de velg? die van het chasis? het automerk? de brandstof producent?
Jeetje wat een 'bull', dit riekt naar chantage van een monopolist....
Zou dit iets te maken hebben met de EU misschien, ik vind dit echt erg gewoon!

Ik snap niet dat zelfs Computable, zich zo verlaagt aan het plaatsen van deze ware onzin, ongehoord gewoon.

Gelukkig is het onderhouden van Microsoft-producten een hoop werk, anders waren er veel minder gezinnen die leven van Microsoft.

Dit vind ik nu leuk.

Het is als het breken van een raam. Goed voor de economie?

Het raam wordt gerepareerd. De glasfabriek heeft werk. Grondstoffen moeten geleverd worden. Voorraden moeten opgezocht worden. Toch goed voor de economie?

Alleen nu dit. Als het raam niet kapot gegooid werd. Dan bleef er geld over voor iets anders. Misschien iets meer hoogwaardigs. Economie.

Dus dat raam kapot gooien is een schadepost voor wie het overkomt.

Dit passen we toe op MS-Windows.

Als MS-Windows er niet was dan was Apple er wel of de goede en meer betrouwbare Linux distributies. Met kortere lijnen naar de herstellers. Veel meer voordelen en ook beter voor de economie dan MS-windows te kopen.

Met ander woorden hier wordt de drogreden van het gebroken raam gebruikt.

Omdat er betere alternatieven voor MS Windows zijn. En dat is een feit. Laat je maar niet in de boot nemen.

De meeste automatiseerders zijn niet zo dom.

Ik zou als bedrijf geen producten willen gebruiken van een bedrijf waarvoor zoveel mensen nodig zijn om het aan de gang te krijgen/houden. Maakt het alleen maar erg veel duurder. Hieruit blijkt dan toch maar weer dat de TCO van Microsoft oplossingen erg slecht is.

Lachwekkende onzin. Het gaat hier over it-banen; zonder Microsoft zouden deze banen door een of meerdere andere bedrijven en partners ingevuld worden.
Als voorbeeld: Volkswagen had begin dit jaar het grootste marktaandeel personenauto's: krap 11 procent. Het is onzin om te zeggen dat zonder Volkswagen er in Nederland 11 procent minder auto's zouden rijden.

Opvallend is dat IDC - door Microsoft op haar website aangeduid als partner - zich niet waagt aan de invloed van Microsoft op werkgelegenheid door de impact van haar producten op de productiviteit. Ict is immers een enabler, ook in de publicaties en reclame van Microsoft. Dat een producent die zich vooral met de desktop bezig houdt, volgens eigen zeggen zo'n groot deel van de ict-banen opeist, is zeker geen compliment. Zeker als je weet dat handige eindgebruikers bij elkaar vaak meer tijd kwijt zijn aan ondersteuning van hun collega's, dan beheerders zelf. Kortom, het gaat slechts om een charmeoffensief. Dat is doorgaans een reactie op negatieve publiciteit die niet toevallig vooral Microsoft ten deel valt.

Aan de ene kant goed voor de werkgelegenheid.
Het zij via werkverschaffing voor het onderhouden van kwalitatief "mindere producten" of het voeren van marketing champagnes die het publiek moeten overtuigen van de superieure kwaliteit :-)

Aan de andere kant kijk ik naar het begrip "Windows" lees RAMEN, BEGRENZING, RAND.
Door zelf te kiezen voor software van het bedrijf uit Redmond, laat je je als ict-afdeling, eindgebruiker HUN VISIE door HUN RAMEN op het ict landschap bepalen! "Once your are sucked into the Micro$oft swamp, it is very hard to get out of it."
Maar het is wel lekker makkelijk in het gebruik.. en daar drijven vele gebruikers en bedrijven op. Je hoeft zelf geen echte die-hard kennis van computers en ict in huis te hebben, want Windows neemt je dat uit handen.. en maakt je dus direct afhankelijk van de leverancier

Mijn advies:
Doorbreek je eigen ict-ramen (en bijgaande beperkingen) die je opgelegd worden door Redmond en kies voor de complete eigen vrijheid die open source software je biedt.. Lang leve Linux :-)

Oke oke oke ceo's ik geef toe:
- Je TCO word in het begin wat hoger (zie het als diepte investering ;-)
- Je kunt je eigen personeel de vrijheid geven om opleidingen te volgen en die kennis in huis houden

maar je ROI is dat:
- je nooit meer $gebonden$ bent aan 1 marketing technisch slimme software fabrikant, die als een inktvis het gehele ict gebied probeert op te slokken
- Je zelf in staat bent ECHT te automatiseren omdat je MENSEN in huis hebt met de KENNIS van je bedrijf en ECHT VERSTAND VAN JOUW ZAKEN om je ict uitdagingen blijven tailor-made te tackelen

Wat betreft Apple..
Dit bedrijf heeft toch aan de wieg gestaan van Microsoft? Daar is toch het concept van Windows weggekaapt? reverse-ge-engineerd?

Go Steve Jobs go! ... Father of Windows...
Verbeter OS X - Tiger zo dat we een betere Windows Vista krijgen na SP2.. Show Redmond how it is need to be done :-)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.