Managed hosting door True

Nieuw internationaal certificaat voor it-architecten

INFOSECURITY - Het is voor bedrijven vaak niet duidelijk welke kwalificaties een ict'er in huis heeft. Een internationale standaard moet uitkomst bieden. The Open Group werkt daaraan samen met EDS, IBM en Capgemini.

IBM, EDS en Capgemini werken samen in de The Open Group aan een it specialist certificatie (ITSC). Dit wereldwijde certificaat moet het voor bedrijven makkelijker maken te zien welke kwalificaties ict'ers in huis hebben. Het certificaat is een uitbreiding van het IT Architect Certification Program, dat The Open Group heeft opgezet samen met IBM en EDS.

"Het gaat dan om functies als business analisten, testers, infrastructuur ontwikkellaars. Eigenlijk alle functies die na achitect komen", vertelt Ron Tolido van Capgemini. Bedrijven certificeren nu vaak mensen intern, maar deze standaard moet internationaal erkend worden. "Het is meer dan een productinhoudelijk certificaat."

Competenties

Volgend jaar januari moeten de eerste ict'ers zich gaan kwalificeren voor ITSC. Het gaat volgens Tolido om duizenden ict'ers die ervoor in aanmerking komen. Het stempel krijgt een ict'er niet zomaar. Hij moet een portfolio aandragen waarin staat welke certificaten en werkervaring hij heeft. Daarna wordt hij ondervraagd door een panel van drie specialisten die het certificaat al hebben. Een ict'ers zal beoordeeld worden op competenties.

De bedoeling is dat nationale certificeringsorganisaties of bedrijven de certificering van ict'ers op zich gaan nemen, omdat het voor The Open Group anders niet te doen is. "Ik kan me voorstellen dat een organisatie als het CIBIT geaccrediteerd wordt om de certificering te doen. En wellicht dat de grotere bedrijven ook geaccrediteerd kunnen worden, zodat zij de certificering zelf op zich kunnen nemen. Maar altijd is er een panel aanwezig die de kandidaten doorgezaagd."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-01T09:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.