Managed hosting door True

Technici zijn geen jobhoppers

Technici wisselen niet graag van baan, maar ontwikkelen zich het liefste bij een werkgever. Ze hoeven niet te groeien in positie, maar willen zich doorontwikkelen in hun vak.

Technici ontwikkelen zich bij voorkeur bij één en dezelfde werkgever. Ook groeien technici liever in hun vak dan dat ze groeien in positie. Dat blijkt uit het ‘beste plek onderzoek' van Expectra naar het gedrag van meer dan 450 technici op de arbeidsmarkt.

"Een werkgever moet dan wel aan de eisen van de technici voldoen. De meeste technische professionals hebben hoge verwachtingen en willen zich continue inhoudelijk ontwikkelen. Anders zijn ze snel uitgekeken", aldus Ronald van den Broek, Business Unit Manager bij arbeidsbemiddelaar Expectra engineering.

Commerciële technici

Commerciële technici kiezen er nog meer dan andere categorieën voor om een eigen pad uit te stippelen. Zij werken vaker om te leven en zien werk dus minder vaak als hobby (slechts 28,3 procent). Het gaat hen over het algemeen niet om een hoge beloning, maar vaker om uitdaging in het werk. Commerciële technici geven het minst de voorkeur aan de fiets ten opzichte van de auto.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.