Managed hosting door True

Projectmanager wordt in 2027 branchekenner

Zorg

Het opdoen van ervaringskennis is voor projectmanagers belangrijk om lange tijd mee te kunnen. De zorg is daarvoor een goede branche.

Projectmanagers van nu moeten meer branche- en businesskennis op doen willen zij over twintig jaar nog aan het werk kunnen. De projectmanager in 2027 moet namelijk veel meer rekening houden met invloeden van buiten.

Een projectmanager moet over twintig jaar meer rekening houden met de maatschappij waarin hij leeft. Dat blijkt uit het onderzoek Project Management 2027 door Gilbert Silvius, lector business, ict en innovatie aan de Hogeschool Utrecht. "Hij moet van buiten naar binnen kijken. Hij moet meer rekening houden met de juridische of milieuaspecten en bijvoorbeeld een milieurapportage maken."

Daarnaast wordt een projectmanager meer een adviseur naast een opdrachtgever. Het waarom van het project wordt belangrijk voor het resultaat. "Dat vereist een bredere blik van de projectmanager. Hij moet begrijpen waarom een project wordt gestart en de opdrachtgever adviseren hoe deze het project het beste kan aanpakken.

In dienst


Volgens Silvius zullen projectmanagers vaker in dienst zijn van een bedrijf. "De context waarin een project plaats vindt is beter te snappen als de projectmanager in dienst is dan dat een externe projectmanager het project uitvoert." Voor de externe projectmanager wordt specialiseren daarom steeds belangrijker. Een projectmanager moet kennis hebben van de branche waarin hij werkt.

Projectmanagers van nu zijn nog veel op technische competenties gericht. Daarnaast is er nu besef dat de gedragscompetenties erg belangrijk worden. Een projectmanager van nu, die over twintig jaar nog succesvol wil zijn, moet werken aan zijn consultancyvaardigheden, maar ook aan zijn bedrijfskennis. "Het is slim op de vlakken marketing, financiën, milieu gerichte kennis op te doen."

Daarnaast is het verstandig om lijnen in het werk aan te brengen. "Je ziet projectmanagers nu veel jobhoppen. Daar is veel voor te zeggen. Voor de cv opbouw is het echter belangrijk ervaringskennis op te doen. De zorg is dan geen verkeerde branche."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-06T09:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.