Managed hosting door True

Afgestudeerde ICT'er vindt binnen maand een baan

Dollars

Ict'ers die net afgestudeerd zijn vinden binnen een maand een baan. Dat komt misschien wel omdat ze zich tijdens hun studie al oriënteren. Goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden zijn een belangrijke vereiste voor een eerste baan. Salaris is niet belangrijk.

Afgestudeerde ict'ers hebben niet lang nodig bij het vinden van een eerste baan. Dat blijkt uit de Infirmo ICT monitor, een onderzoek dat gehouden is onder 112 afgestudeerden. 60 procent van de afgestudeerden vindt binnen een maand een werkgever. Iets meer dan 30 procent doet er één tot drie maanden over. Bij 4,5 procent duurt de zoektocht langer dan een jaar.

Misschien dat het vinden van een baan na het afronden van de studie zo snel gaat omdat het grootste deel van de ict-afgestudeerden, namelijk meer dan 60 procent, zich tijdens de studie al geörienteerd heeft. Slechts 6,7 procent heeft nog geen contact gehad met bedrijven voordat ze klaar zijn met de studie. In meer dan de helft van de gevallen is het contact van de student uitgegaan.

Consultant

Een baan als ict-consultant is de meest favoriete baan voor een startende ict'er. 60 procent is op zoek naar een functie als deze. Tester is daarna de meest favoriete functie, 40 procent zegt op deze functie te solliciteren.

Geen van de ondervraagden vindt salaris belangrijk bij het zoeken naar een baan. Doorgroeimogelijkheden en een opleidingstraject wordt door 28,6 procent van de ondervraagden ingevuld als belangrijk. De functie zelf, buitenlandervaring en flexibele werktijden volgen daarna.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Helaas mag je niet ouder zijn dan 18 jaar en NOOIT bij de Mediamarkt hebben gewerkt.
Zonder gekheid: ICT-MENSEN boven de 35 zoeken aangezienlijk langer, ondanks hun fantastische opleiding, levens- en werkervaring....
Waar is dat onderzoek?

Ik ben niet ouder dan 35 en werk nu WEL bijde mediamarkt. Voor de rest pas ik volledig in dit gevonden stereotype afgestudeerde. Ik begin per 1 feb als tester en moet nog afstuderen. ook vor mij gold dat ik heb gekozen op doorgroei mogelijkheden en o.a. buitenland ervaring

@Paurum:
Quote: "ICT-MENSEN boven de 35 zoeken aangezienlijk langer"
-
Wat een onzin, ik ben boven de 40 jaar en heb binnen 2 weken zelfs nog een baan (heb ik overigens meerdere keren meegemaakt), niets te maken met een 'snelle babbel' o.i.d., gewoon veel ervaring en de juiste opleiding.

Pas afgestudeerden aan de slag als ICT-consultant?
Bewijst dus ook dat de term consultant niks meer waard is, hoe kun je nou als net afgestudeerde zonder echte ervaring consultant worden.
Dit laat wel zien dat de term consultant voor van alles en nog wat wordt gebruikt. Er zou in de ICT eens een soort van kwalificering (ISO?) voor functienamen moeten komen zodat een klant ook weet wat hij mag verwachten van iemand met een bepaalde titel.

En om nog even aan te sluiten bij Mark Peter, een baan vinden in de ICT is op dit moment een makkie ook voor iemand achter in de 40 zoals ondergetekende is. Aanvragen genoeg zonder dat ik aan het rondkijken ben.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.