Managed hosting door True

CIO moet kiezen

Een cio moet in 2008 kiezen tussen twee verschillende rollen, die van veranderingsmanager of algemeen ict-directeur. De veranderingsmanager heeft veel contact met de business, terwijl de algemeen ict-directeur er voor zorgt dat de ict blijft draaien.

Cio's moeten het komende jaar kiezen welke rol ze willen aannemen. Volgens Forrester Research kan een cio daarbij kiezen uit twee rollen. Een veranderingsmanager die kijkt naar wat het bedrijf nodig heeft en daar de ict op afstemt. Of een algemeen it-manager, die de betrouwbaarheid, consistentie en kosten van de ict in een bedrijf in de gaten houdt.

Bedrijven zijn volgens Forrester steeds meer afhankelijk van ict en zijn zich ook meer bewust van die afhankelijkheid. Cio's bedenken zich niet altijd dat de ceo's ict wel strategisch willen inzetten, maar denken dat vooral de betrouwbaarheid en het leveren van diensten belangrijk is. Forrester ziet daarom de rol van de cio splitsen in twee verschillende rollen.

Veranderingsmanager

Een veranderingsmanager staat dicht bij de ceo en het dagelijks bestuur van een bedrijf. De ict-afdeling van deze cio bestaat uit een groep werknemers met veel ervaring die weten waar het bedrijf heengaat en hoe ict daar het beste bij kan helpen. Zij hebben de vaardigheden om te anticiperen op de vragen vanuit het bedrijf. In 2008 moet deze cio nog harder zijn best doen om in het bestuur van een organisatie te komen.

Algemene it-manager

De algemene it-manager moet zich het komende jaar vooral bezig houden met de standaardisatie van de ict-afdeling. Dit zorgt voor nog lagere kosten. Ook moet hij werken aan de transparantie van de ict-afdeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.