Managed hosting door True

Teamgeest belangrijker dan IT-kennis

 

Manager vinden communicatieve vaardigheden en kunnen samenwerken belangrijker dan ict-kennis. Het grootste deel van de managers denkt dat dit de komende tien jaar niet zal veranderen.

Communicatieve vaardigheden zijn belangrijker op de werkvloer dan de ict-vaardigheden. Dat blijkt uit een onderzoek van Microsoft onder 500 managers, schrijft Cnet. Van de ondervraagden gaf 61 procent aan communicatieve vaardigheden belangrijker te vinden dan technische. Het grootste deel van de managers denkt dat het in de toekomst zo zal blijven.

Een kwart van de ondervraagden denkt dat ict-kennis de komende tien jaar belangrijker wordt. Microsoft-topman Bill Gates denkt dat ict-vaardigheden nodig zijn in iedere functie. "Een van de belangrijkste veranderingen van de afgelopen dertig jaar is dat digitale technologie bijna iedereen verandert in een ‘information worker'."

Innovatie

Gates erkent ook de waarde van de communicatiatieve vaardigheden. "Communicatieve en teamvaardigheden zijn ook erg belangrijk. Bij softwareinnovatie is, net als iedere andere vorm van innovatie, het nodig om samen te werken en ideeën te delen met anderen, maar ook praten met klanten, snappen wat ze nodig hebben en daarop feedback krijgen hoort daarbij", aldus Gates.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2260875). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

En wat is de IT'ers gevraagd in dit onderzoek? Alsof zij niet kunnen communiceren! Met teamgeest en soft skills alleen redt je het niet. Het begint gelukkig steeds meer door te dringen dat goede IT'ers veel schaarser zijn dan goede managers.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×