Managed hosting door True

Rechter ontbindt arbeidscontracten Tas

De werknemers die de kantonrechter hebben verzocht hun arbeidscontract bij Tas Netwerkbeheer te ontbinden, mogen bij hun werkgever vertrekken. De rechter heeft gisteren bepaald dat het contract van vier Tas-medewerkers per 15 juli wordt ontbonden.

Een van de werknemers moet tot 1 september bij het automatiseringsbedrijf blijven werken. De Amersfoortse kantonrechter vindt dat hij te belangrijk is voor het project waaraan hij werkt en derhalve niet eerder mag vertrekken. Hij is gedetacheerd bij liftenfabrikant Kone Starlift.
De vijf medewerkers zegden op 1 maart hun contract bij Tas Netwerkbeheer op. Ze vinden het geen prettig bedrijf, zegt hun advocaat Remco Dammers. De onderneming ging hiermee niet akkoord en wil dat de betrokkenen in ieder geval tot november in dienst blijven. De werknemers stapten vervolgens naar de rechter.
Het verzoek om schadevergoeding is niet gehonoreerd. Beide partijen moeten voor hun eigen proceskosten opdraaien. De werknemer bij Kone noemde de uitspraak een tegenvaller. Hij vindt dat zijn functie te weinig voorstelt om onmisbaar voor het project te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.