Managed hosting door True

Bijzondere hobby: 'Driftend de bocht door'

Paul van Hoof is navigator tijdens rallywedstrijden. Met een Opel Kadett GT/E doen hij en zijn teammaat per jaar aan zo'n 13 wedstrijden mee.

Naam: Paul van Hoof
Bedrijf: CoolProfs
Functie: consultant
Hobby: rallyrijden


Mijn teammaat Arjan en ik doen nu voor het elfde jaar mee aan wedstrijden. Er zijn in Nederland zo'n tien wedstrijden per jaar. Inmiddels hebben we de meeste Nederlandse wedstrijden al diverse malen gereden. Daarom rijden we ook regelmatig in het buitenland. Als je het een beetje goed plant, kun je bijna ieder weekend een wedstrijd rijden. Bij ons blijft het bij zo'n twaalf tot dertien keer per jaar. Ik ben navigator. Mijn teammaat stuurt. De navigator zorgt er voor dat de rijder met behulp van korte, duidelijke aanwijzingen zo
snel mogelijk het parcours af kan leggen. De kick is om dit zonder fouten
te doen en het maximale uit de techniek en samenwerking te halen. We rijden met een Opel Kadett GT/E in de klasse met oude auto's, meestal 25 jaar en ouder. Eerder hebben we wel met moderne auto's gereden, maar naar oude auto's gaat ons hart meer uit. Omdat de auto achterwielaandrijving heeft, gaan we vaak ‘driftend' de bocht door."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.