Managed hosting door True

Bijzondere hobby: 'Het is een jongensdroom'

Dennis Ruiter is naast zijn functie als projectmanager ook vrijwillig brandweerman. Brandweerman worden was voor hem een jongensdroom.

Naam: Dennis Ruiter
Functie: Projectmanager
Bedrijf: Vanderlet
Hobby: Vrijwillig brandweerman

Het is een beetje clichématig, maar brandweerman worden was voor mij een jongensdroom. Mijn grootouders woonden boven een brandweergarage. Een vriend van mijn ouders was ook brandweerman. Ik kwam er al vroeg mee in aanraking. Na je diensttijd mocht je bij de brandweer. Dat heb ik gedaan. Ik studeerde nog, had voor mijn beroep andere plannen, dus ik ging bij de vrijwillige brandweer. Inmiddels ben ik twaalf jaar brandweerman. Wat de meeste indruk op me heeft gemaakt is een auto te water in het dorp waar ik woonde. In de auto zaten zes jongens die ik kende. Twee van deze jongens hebben het helaas niet gehaald. Dat maakt wel indruk. Je moet wel sterk in je schoenen staan.
Het aantal uren dat het me kost is heel wisselend. Er zijn weken dat er niet wordt uitgerukt,maar andere weken, zoals tijdens de storm, ben ik er heel druk mee. Ik denk dat ik er gemiddeld zo'n zes tot acht uur per week mee bezig ben. Het leukste vind ik toch het blussen van een stevige brand zonder persoonlijk letsel. Dat is de essentie van het brandweerman zijn. Het
vuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Heb het artikel (na zoveel jaar) als trotse vader gelezen! Kan bevestigen dat Dennis zijn hele leven al gek geweest is van alles wat een sirene had.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.