Managed hosting door True

Belgische LogicaCMG vangt ziek kind op

Belgische werknemers van LogicaCMG kunnen hun zieke kind onderbrengen bij hun werkgever. LogicaCMG gaat daartoe een samenwerkingsverband aan met Vedior. Het bedrijf hoopt zo op een betere werk/privé-balans voor het personeel.

Werknemers van de Belgische vestiging van LogicaCMG kunnen hun zieke kinderen meenemen naar het bedrijf. De dienstverlener start op 1 februari een pilotproject waarbij het bedrijf de zieke kinderen van werknemers opvangt. LogicaCMG werkt daarvoor samen met uitzendbureau Vedior. Personeelsleden die een ziek kind hebben, moeten een 0800-nummer bellen. Vedior biedt dan 'op zeer korte termijn' een oplossing voor opvang.

Het bedrijf hoopt zich zo te profileren als een onderneming die zorgt voor een betere werk/privé balans. "Er is een werkgroep opgericht binnen het bedrijf om de uitdagingen voor vrouwelijke medewerkers in de ict-sector in kaart te brengen. Daar kwam duidelijk naar voren dat het niet eenvoudig is een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé, niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen", zegt het bedrijf tegen het Belgische persbureau Belga.

Een woordvoerder van LogicaCMG zegt desgevraagd tegen Computable dat het project vooralsnog alleen in België is gestart. In Nederland zijn er geen plannen om een dergelijke kinderopvang op te zetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is de wereld op zijn kop. Dan ga je eerst met een brakend kind de auto in, om vervolgens in een ziekezaaltje geplaatst te worden naast een ander kind dat er nog slechter aan toe is. Geef de mensen de mogelijkheid om thuis te werken of biedt de flexibiliteit aan om iets als ziektedagen te kunnen sparen, extra vrije dagen te kopen. Zieke kinderen herstellen het snelst in een vertrouwde omgeving. Woon zelf in Zweden waar ik rond 50% van mijn loon doorbetaalt krijg (70% tot een vergelijkbaar ziekenfondsgrens) via een soort GAK. Misschien is dit een constructievere manier?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-29T11:21:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.