Managed hosting door True

Commentaar: Dikke leasebak

Mbo'ers in Groningen kiezen vaker voor een baan dan voor een vervolgstudie aan het hbo. Door de krapte op de arbeidsmarkt staan werkgevers te springen om personeel. Daarbij rinkelen de autosleutels in hun handen.

Om mbo'ers over de streep te trekken gooien werkgevers namelijk een dikke leasebak in de strijd. Jan Roelof Dries van Hbo-i, koepelorganisatie voor ict-opleidingen, vertelde me het verhaal over een voorlichtingsavond voor bijna afgestudeerden mbo-studenten aan een roc (regionaal opleidingscentrum).

Vertegenwoordigers van een bedrijf dat naarstig op zoek is naar medewerkers stelden tijdens die informatieavond een groep bijna afgestudeerde mbo'ers voor de keuze: doorstuderen of een dikke leasebak. Dries kwam de studenten vertellen over het belang van doorstuderen aan het hbo. Dat levert op den duur waarschijnlijk een nog grotere leasebak op, alleen vergat hij de autosleutels mee te nemen. Een-nul voor de werkgever.

Sleutels

De avond moet er verder ongeveer als volgt hebben uitgezien: Na het verhaal van de werkgever, rinkelende sleutels van een leasebak en een baangarantie mocht hbo-coördinator Dries aantreden. Hij vertelt de mbo-studenten over het belang van doorstuderen. Dat starters bedrogen uitkomen wanneer de werkgever belooft dat ze tijdens hun baan ook een opleiding kunnen volgen. Naast de stapels werk is er namelijk geen ruimte voor studieboeken. Er werd ook nog iets geroepen over de deeltijdopleiding. Deeltijdstudenten blijken vaak afhakers of zoiets.

Tegen de tijd dat het verhaal over doorstromen naar het hbo is afgelopen blijkt de zaal opeens helemaal leeg te zijn... De mbo'ers hebben de sleutels uit de handen van de in slaap gevallen werkgever gegritst en zijn op zoek naar hun dikke leasebak.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-29T11:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.