ICT-opleiding voor allochtonen werpt vrucht af

Een verkorte ict-opleiding voor hoger opgeleide allochtonen werpt vrucht af. Over een jaar zullen de eerste studenten de tweejarige opleiding afronden.

De verkorte opleiding voor hoger opgeleide allochtonen startte in oktober vorig jaar aan het ROC Arcus College in Heerlen, in samenwerking met de Open Universiteit Nederland.

Doel van het project is allochtonen die in het land van herkomst een hbo- of academische opleiding hebben gevolgd, versneld aan een diploma op ict-gebied te helpen. Het project verloopt voorspoediger dan verwacht. Binnen een jaar zullen de meeste deelnemers hun tweejarige opleiding afronden. Uitzicht op een baan is er ook al.

Cultuurverschil

Hoger opgeleide of academisch geschoolde professionals die vanuit het buitenland naar Nederland komen, kunnen hier doorgaans niet meteen aan de slag in hun eigen vak. Vooral de taal- en cultuurverschillen vormen een struikelblok. De deelnemers hebben verschillende achtergronden, maar zijn geplaatst op basis van hun opleidingsniveau. Daarnaast beschikken ze allemaal over enige affiniteit met ict.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-05T11:02:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.