VMBO'ers noemen ICT-functie als droombaan

Een functie in de ict is één van de populairste banen onder vmbo'ers. Alleen werken in de zorg is populairder.

Vmbo'ers zien een baan in de ict wel zitten, 10 procent noemt een functie in de ict als zijn droombaan. Een baan in de ict is daarmee één van de populairste beroepen onder vmbo'ers. Alleen werken in de zorg is populairder (13 procent).

Dat blijkt uit een onderzoek van Qrius, in opdracht van kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO onder 367 leerlingen uit de derde en vierde klas van het vmbo. Tweederde van de vmbo'ers denkt snel aan een leuke baan te komen. Leuke collega's zijn belangrijker dan veel geld verdienen. Zeven procent van de ondervraagden denkt in zijn of haar eerste baan meer dan drieduizend euro netto per maand te gaan verdienen.

ECABO wil dat leerlingen een goed beeld hebben van beroepen, zodat ze een beter gefundeerde keuze maken voor een vervolgopleiding. Dit moet ook leiden tot minder uitval in het middelbaar beroepsonderwijs. Daarom heeft ECABO veertig filmpjes laten maken over beroepen in verschillende sectoren. Ict-beroepen waar video's van worden gemaakt: medewerker ict, medewerker beheer ict, ict-beheerder, netwerkbeheerder, applicatieontwikkelaar en particulier digitaal onderzoeker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wat een optimistisch beeld hebben die vmbo'ers! Startsalaris 3000,-, dan moet er nog flink gestudeerd worden!

Deze mensen komen waarschijnlijk op een minimumloon bij een gehaaide detacheerder die daar wat opleiding tegenover zet.

"Zeven procent van de ondervraagden denkt in zijn of haar eerste baan meer dan drieduizend euro netto per maand te gaan verdienen. "

Ja en 5 procent weet niet dat melk van koeien komt.
Beetje sensatiebeluste zin, ik had liever gehoord wat de andere 93 procent verwacht te gaan verdienen in hun eerste baan. Ik neem aan dat ze als vmbo'er de reeele verwachting hebben tussen de 1600 en 1900 bruto te gaan verdienen.

Ik ken overigens geen ICT detacheerders die minimumloon betalen.
Voor zover ik weet betaald detachering nog altijd beter dan een reguliere werkgever. Bestaan er eigenlijk (grote) ICT detacheerders die MBOers aannemen? Ik ken ze niet.

Peak IT, die club werft MBO'ers, en dat met behulp van TMF-achtige 'babes', voetbalplaatjes en (gestickerde) Seat's :-)

Centric neemt ook mbo'ers aan. En is ook een centenneuker.
Maar liever een VMBO'er die werkt als iemand die met de handen werken te min vindt.

Qmagic werft ook MBO-ers, die kunnen dan MCSA en MCSE kosteloos halen. Gewoon normale marktconforme startsalarissen. Detacheren en opleidingen volgen is een goede start voor elke MBO-er. Verdienen en leren tegelijk. Niet gelijk denken dat je als dikbetaalde Senior Systeembeheerder kan starten. Zo werkt het niet. Eerst papiertjes halen.

De IT is natuurlijk wel een tak waar je jezelf door middel van zelfstudie uitstekend en snel kan ontwikkelen. Daarnaast kun je op dit moment ook erg makkelijk een baan in de IT vinden. Dus niet zo vreemd allemaal....

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-07T15:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.