Open source-ontwikkelaar verdient bovengemiddeld

Open source-ontwikkelaars verdienen meer geld dan een gemiddelde ict'er. Dat blijkt uit Australisch onderzoek. Volgens de onderzoekers krijgen ontwikkelaars door bij te dragen aan de open source community betere vaardigheden en daardoor een betere baan.

Australische open source-ontwikkelaars krijgen meer salaris dan een gemiddelde ict'er. Dat blijkt uit onderzoek van de Australian Open Source Industry and Community Census. Het gemiddelde Australische ict-salaris ligt tussen de 46.500 euro (76.000 Australische Dollar) en 61.200 euro (100.000 Australische Dollar). Tien procent van de ondervraagde open source-ontwikkelaars gaf aan veel meer te verdienen. "Het goede nieuws is dat de salarissen drie keer het nationale gemiddelde zijn. Dus fulltime open source ontwikkelaars krijgen meer betaald," aldus één van de onderzoekers Pia Waugh. Dat schrijft de website IT News.

Het onderzoek werd ingevuld door 327 ontwikkelaars die ofwel zakelijk ofwel privé open source-software ontwikkelen. Het merendeel van de respondenten gaf aan hobbyist te zijn en geen geld te verdienen voor het werk dat zij doen voor de open source community. Jeff Waugh, één van de onderzoekers, denkt dat ict'ers die meewerken aan open source software werken in beter betaalde banen. "Het onderzoek laat zien dat mensen die met open source werken betere vaardigheden hebben en hebben daarom ook betere banen. Dit is een goed bericht voor de onderwijssector."

Het onderzoek werd gepresenteerd tijdens de Linux.conf.au.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Het lijkt mij ook dat opensource ontwikkelaars van nature mensen zijn die meer liefde hebben voor het vak, veel nieuwsgieriger zijn en daardoor van nature betere specialisten. Dus niet alleen de ervaring met opensourece ontwikkelen maar ook je instelling waarom je het bent gaan doen speelt denk ik een grote rol in de mate waarin je jezelf ontwikkeld.

Los daarvan, die instelling kun je ook hebben zonder je specifiek in Opensource te verdiepen. Ik denk dat de gemiddelde demoscener ook bovengemiddeld verdient, terwijl opensource er niets mee te maken heeft. Het zijn echter wel 'liefhebbers'.

10% van de open-source-ontwikkelaars gaf aan boven gemiddeld te verdienen. Dus 90% verdient gemiddeld of onder gemiddeld.
Waar komt de kop 'Open source ontwikkelaar verdient bovengemiddeld' dan vandaan?

@Arno

10 procent gaf aan VEEL meer te verdienen, over de overige 90 procent staat er niets in het artikel, en dus kan er niet worden aangenomen dat die gemiddeld of lager verdienen. Echter, je kan ook niet aannemen dat deze 90 procent meer verdient.

De interessants vraag is dus: Hoeveel procent van de niet OSS ontwikkelaars verdient VEEL meer?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-07T16:43:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.