Managed hosting door True

Commentaar: overdreven verlanglijst

Ergens begrijp ik het best. Je hebt jarenlang op school gezeten om een ict-diploma in de wacht te slepen. En als dat dan eenmaal gelukt is, zit je als startende ict'er niet te wachten op een mager salaris en een oude fiets. Nee, dan wil je die drieduizend euro in de maand en die dikke leasebak. En als het even kan ook nog een mobieltje op kosten van de baas.

Zeker in de huidige periode waarin het tekort aan ict’ers enorm is, willen afgestudeerden eruit halen wat erin zit. Starters die op sollicitatiegesprek gaan, rekenen erop dat werkgevers ze trappelend van enthousiasme opwachten bij de voordeur. Het contract ligt zo goed als klaar. Alleen de arbeidsvoorwaarden moeten nog besproken worden.

Geldwolf

Toch vind ik het wel een beetje link. Vikram Kapoor van iSense Staffing denkt dat starters niet altijd een goed beeld hebben van de ict-markt. Als dat het geval is, zou je je als beginnende ict-professional dus zomaar kunnen vergissen in het gangbare salaris. Dat komt het vinden van een baan vast niet ten goede. Net als de reputatie als geldwolf die je opbouwt. Het lijkt mij dan ook slim om niet meteen nee te zeggen als een potentiële werkgever een bescheiden auto van de zaak aanbiedt. Want voor je het weet, maak je jezelf belachelijk met een overdreven verlanglijst. En dan ga je gewoon op je rammelende fietsje terug naar huis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Starters in de ICT. Het woord zegt het al ze zijn starter, beginner, waar hebben ze het over. Ik ben een ervaren hobbyist die nu zijn diploma's haalt om als professional aan de slag te gaan. Ik heb 20 jaar ervaring in deze maatschappij maar ik ben wel een starter in de ict.

Verder maken ze het voor zich zelf onmogelijk, want als er bezuinig komen vanwege economische tegenslag vliegen zij er als duurste medewerker er het eerste en snelst uit.

Laten ze zich eerst eens goed bekwamen in dat waar ze voor zijn opgeleidt want de praktijk is toch anders dan de veilige omgeving van school en als onze starters een beetje ervaren zijn en zien dat er meer is dan een super hoog salaris zijn ze gauw te verden. Mijn Opa zij altijd er is meer tussen hemel en aarde. Leren is meer dan een goed salaris het is vooruitgang.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-18T09:33:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.