Managed hosting door True

Naderende werkweek houdt werknemer wakker

Werknemers piekeren op zondagavond over de werkweek die ze te wachten staat. In Nederland slaapt meer dan een derde van het personeel elke zondag slecht. Vergeleken met personeel uit andere landen mogen ze niet klagen.

Nederlandse werknemers liggen op zondagavond vaak wakker. Dat blijkt uit onderzoek van Monster Worldwide, de moederorganisatie van Monsterboard.nl. "Werknemers moeten focussen op dingen die wél goed gaan."

Volgens de onderzoekers heeft driekwart van het Nederlandse personeel 's zondags af en toe moeite om in slaap te vallen. Een derde slaapt zelfs élke zondagavond slecht. Bij Britse werknemers is het probleem nog erger. Daar zegt ruim de helft wekelijks te piekeren aan de vooravond van de nieuwe week. Het Europese gemiddelde ligt op 42 procent.

Negatieve impact

"Een structureel slaapgebrek aan het begin van de week heeft niet alleen negatieve impact op de werkzaamheden, het kan daardoor ook weer leiden tot een vicieuze cirkel met meer stress en meer slaapproblemen", zegt Diana Krieger, Managing Director van de wervingssite.

Krieger raadt slapeloze werknemers aan te focussen op dingen die goed gaan, in plaats van voortdurend aan de problemen te denken. Een to-do-lijst kan daarbij helpen, zegt ze. "Het maakt de werkzaamheden overzichtelijker en ordent de wirwar in je hoofd." Daarnaast is het volgens de managing director belangrijk vakantiedagen te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn en regelmatig je rust te pakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-21T11:11:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.