Managed hosting door True

Sollicitant jokt over hoogte salaris

Minder dan de helft van de werkzoekenden is eerlijk over het eigen salaris bij een sollicitatiegesprek. Ook hebben veel werknemers zo hun twijfels over de salarisverdeling op de werkvloer. Dat blijkt uit een onderzoek van NationaleVacaturebank.nl.

Als het laatstverdiende maandsalaris ter sprake komt, liegt 23 procent van de sollicitanten meer dan 500 euro bovenop de eigenlijke verdiensten, aldus de onderzoekers van NationaleVacaturebank.nl. Een kwart van de deelnemers aan het onderzoek houdt het bij 100 tot 250 euro extra en 44 procent blijft eerlijk.

Verder concluderen de onderzoekers dat 70 procent van de respondenten zich niet kan vinden in de salarisverdeling op de werkvloer en dat 30 procent niet aan collega's wil vertellen hoeveel hij of zij verdient.

Aan het onderzoek deden 513 mensen mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En werkgevers zitten met hun aanbod altijd honderden euro's onder het bedrag wat ze maximaal aan de werknemer willen betalen. Is dat ook jokken of valt het dan opeens onder de noemer 'onderhandelen'?

Hehe best grappig dit. Eigenlijk moeten ze van het kopje maken "Sollicitant onderhandelt over hoogte salaris. Wat ben het helemaal eens met Meneer W. De werkgevers zijn ook niet eerlijk.

Jokken/liegen/onderhandelen... Een mogelijk nieuwe werkgever heeft helemaal niet te vragen naar je vorige salaris. Werkgever biedt een functie aan en daar zetten ze bedrag X tegenover en als je het als sollicitant te laag vindt, kan je een onderhandeling beginnen.

Simpel gezegd; op het moment dat een werkgever naar je salaris vraagt, heb je de kans dat je je eigen ruiten aan het ingooien bent!

Ik wou dat ik mocht jokken over mijn vorige salaris. Ik kom nooit verder dan "U voldoet niet aan het profiel" of "U komt niet in aanmerking voor..", of "We geven de voorkeur aan een ander ..."

:-(

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-24T12:07:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.