'Populariteit online carrièrebeurs neemt toe'

Urenlang over een drukke beurs slenteren is niet meer nodig. Sinds de komst van de online carrièrebeurs kunnen werkzoekenden via de pc in contact komen met werkgevers. Olivier van Duijn, directeur van Totaljobs.nl, denkt dat het fenomeen steeds populairder wordt.

Ruim eenderde van de werkzoekenden bezoekt liever een online carrièrebeurs dan een traditioneel loopbaanevenement. Dat blijkt uit onderzoek van totaljobs.nl.

Volgens de onderzoekers van de vacaturesite kiest 37 procent van de baanzoekers voor een online carrièrebeurs. Het grootste deel van de bezoekers kiest dus voor offline beurs. Olivier van Duijn, directeur van totaljobs.nl, kijkt daar niet vreemd van op. Volgens hem zijn de virtuele evenementen nu nog een vrij nieuw concept, maar ‘zullen de online beurzen de traditionele beurzen in de toekomst voorbij streven'.

De belangrijkste redenen om voor een online carrièrebeurs te kiezen zijn volgens de ondervraagden de mogelijkheid direct te solliciteren en het feit dat de beurs 24 uur per dag te bezoeken is. Bezoekers van de traditionele beurs noemen persoonlijk contact als het belangrijkste voordeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-05T11:52:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.