Managed hosting door True

Dell schrapt 140 banen in Nederland

 

Bij Dell Nederland worden 140 banen geschrapt. De ontslagen zijn een gevolg van een in mei 2007 aangekondigde reorganisatie. In totaal schrapt de hardwareleverancier 10 procent van de banen.

Computerfabrikant Dell schrapt 140 banen in Nederland. Het gaat voornamelijk om marketing-functies en arbeidsplekken van ondesteunende diensten zoals de afdelingen 'finance' en 'customer care'. De ontslagen zijn onderdeel van een wereldwijde reorganisatie. Wereldwijd worden ongeveer 8800 banen geschrapt, dat is een tiende van het personeelsbestand.

Bij Dell Nederland werken ongeveer 900 mensen. Het gaat voornamelijk om support-, marketing- en sales-functies. De ontslagen zijn eind april door Dolph Westerbos, directeur Dell-Nederland, bekendgemaakt. 

Het is nog niet bekend of het schrappen van 140 banen ook gelijk staat aan het ontslag van 140 medewerkers. Het bedrijf probeert namelijk om medewerkers onder te brengen bij andere bedrijfsonderdelen en openstaande vacatures te vervullen met medewerkers waarvan de baan wordt geschrapt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2544491). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×