Managed hosting door True

'Meisjes hebben ICT-rolmodellen nodig'

De ict-branche loopt mogelijk duizenden getalenteerde werknemers mis, vrezen onderzoekers van Research in Motion. Jonge vrouwelijke werknemers zouden vaker voor een baan in de ict kiezen, als er meer vrouwelijke rolmodellen waren.

Vrouwen die al in de ict werken, zouden hun vrouwelijke scholieren moeten laten zien dat werken in die branche voor een goede loopbaan kan zorgen. Dat zeggen onderzoekers van Research in Motion (RIM). Ook zouden scholen hun leerlingen van meer informatie over werken in de ict moeten voorzien.

Uit de onderzoeksresultaten van RIM blijkt verder dat negentig procent van de meisjes tussen de elf en zestien jaar informatietechnologie ‘cool' vindt. Een een kwart van hen overweegt een baan in de ict.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nina Brink lijkt me een goed rolmodel.

Dames
Begin met Lego te spelen. De beste leerschool voor programmeur. Verzin zelf de constructies aan de hand van de voorbeelden.

Op Internet is genoeg te vinden.

Ik vind het een goed idee om meer dames in het vak te halen, alleen al dat de mannelijke collega's netter worden in taal (mis)gebruik en omgang.

Alleen het is voor vrouwen best een onaantrekkelijk vak, de enorme vooroordelen waar ze tegen aanlopen, van de collega's maar ook de organisatie.

En soms ook een bepaalde houding die nodig is om in dit vak in bepaalde onderdelen staande te blijven , ze trekken zich het te personelijk aan, kunnen het niet loslaten , problemen met scheiding tussen iemand als persoon en diens functie.

En soms de wat grillige sociale structuur en manier van werken waar sommige dames veel problemen mee hebben.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-09T10:27:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.