Managed hosting door True

Nijmeegse scholieren winnen CodeYard

Het programma Starez was het beste idee van de programmeerwedstrijd CodeYard, aldus de juryleden. De publieksprijs van de wedstrijd die scholieren moet interesseren voor informatica, ging naar het project Program Designer.

Hylke Donker en Sjors Gielen hebben de programmeerwedstrijd CodeYard gewonnen. De Capgemini Open Source Award, die gepaard gaat met een bedrag van vijfduizend euro, werd vrijdag 9 mei uitgereikt in de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De scholieren van het Technisch Creatief Centrum uit Nijmegen die met de hoofdprijs naar huis gingen, ontwikkelden een toegankelijk platform voor het downloaden, installeren en spelen van games op Linux-computers.

De publieksprijs ter waarde van tweeduizend euro ging naar het project Program Designer van Martijn Roelofs en Sebas Adamo van het Christelijk Gymnasium in Den Haag. Dit project werd geprezen om het educatieve karakter ervan. De winnende scholieren mogen de helft van het gewonnen geld zelf houden; de andere helft komt ten goede aan het informaticaonderwijs.

CodeYard is een initiatief van het Instituut voor Informatica en Informatiekunde van de Radboud Universiteit Nijmegen en stichting NLNet. Het project maakt het scholieren mogelijk te bouwen in open source-software en moet scholieren interesseren voor informatica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nou, hier klopt dus geen zak van.

- De scholieren komen beide niet uit Nijmegen
- TCCN is vooral begeleiding geweest, en is geen school
- De uitreiking was bij Cap Gemini, in Utrecht

Subtiel Jille :P

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-13T13:45:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.