Managed hosting door True

Banometer: Vraag naar ICT-personeel in beweging

De afgelopen weken vertoont de vraag naar nieuwe ict-medewerkers duidelijk groei. Het aantal vacatures in landelijke dag- en weekbladen gaat richting de driehonderd advertenties. Vooral de zoektocht naar informatieanalisten is opvallend.

Week 21 laat een verrassend aantal vacatures zien. In week 20 werd de tweehonderdgrens met twee vacatures na lange tijd wel al doorbroken, maar een week later schiet het aantal personeelsadvertenties door richting de driehonderd. Deze forse stijging kan voor een groot deel worden toegeschreven aan de bladen Computable en Intermediair, die in week 21 allebei uitgebreid aandacht besteedden aan de marktwaarde van personeel. De gestegen vraag is voor een aantal functies duidelijk zichtbaar.

Vanaf week 18 was geen enkele onderneming blijkbaar op zoek naar een systeemprogrameur, maar in week 21 blijken er zeven plekken voor dit type functionaris vacant. Ook projectmanagers zijn weer in trek. De vraag was tanend tot tien vacatures in week twintig. Nu zijn er 22 vacatures geteld. Andere ‘groeiers' zijn databasebeheerder (van vier naar negen vacatures), hoofd automatisering (van één naar zes), hoofd programmering (van één naar vijf), netwerkmanager/-beheerder (van nul naar 4), systeemanalist/-ontwerper (van acht naar zeventien) en systeemprogrammeur (van nul naar zeven). Ook de vraag naar informatieanalisten is in een week tijd meer dan verdubbeld (zie grafiek).

Helpdeskmedewerkers zijn duidelijk minder in trek. Voor dit soort medewerkers nam de vraag namelijk flink af: van elf in week 20 tot zes in week 21. Ook de vraag naar sales automatisering (van acht naar vijf) en applicatieprogrammeur/-analist (van dertig naar 28) doen het minder.

Banometer

Computable publiceert in de printuitgave elke week een inventarisatie van het aantal vacatures voor ict-functionarissen in landelijke dag- en weekbladen. Deze zogenoemde banometer wordt nu ook wekelijks op de site geplaatst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Grappig om te lezen dat het tegendeel waar kan zijn, ik sta al weken op MonsterBoard met mijn CV, en wacht geduldig tot ik de juiste baan vind/krijg...., reacties zijn zeer beperkt tot nihil.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-03T10:37:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.