Organon schrapt deel ICT-banen

Bij farmaceutisch bedrijf Organon staan honderdvijftig banen op de tocht. Dat heeft het bedrijf laten weten. De details zijn nog niet bekend. Het is wel zeker dat het grotendeels om ict-functies gaat.

Organon, dat onder meer de anticonceptiepil produceert, gaat in Nederland honderdvijftig banen schrappen. Een groot deel daarvan zal bestaan uit ict-functies. De komende maanden bespreekt de ondernemingsraad om welke functies het precies gaat. Ook moet nog duidelijk worden onder welke voorwaarden de banen geschrapt worden.

Hoewel Organon ‘eerst wil kijken naar mogelijkheden voor overplaatsing', sluit een woordvoerster van het bedrijf gedwongen banenverlies niet uit. Uitspraken over het aantal ict-banen dat op de tocht staat, kan zij nog niet doen. "We moeten nu eerst afwachten hoe de ondernemingsraad hierover denkt." Als alles volgens plan verloopt, komt die in september of oktober met een advies.


De ontslagen zijn het gevolg van de samenvoeging van Organon met Schering-Plough, waardoor er dubbele functies onstaan zijn. Bij Organon Nederland werken ongeveer vijfduizend mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-25T17:23:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.