Managed hosting door True

'ICT'er minder bezorgd over milieu'

Hoewel het grootste deel van de ict-directeuren en -managers zich nog altijd zorgen maakt over het milieu, is dat aantal wel gedaald. Ruim tien procent van de professionals denkt er helemaal niet over na.

Ict'ers maken zich minder zorgen over de negatieve invloed die hun werkzaamheden hebben op het milieu. Dat zeggen onderzoekers van softwarebedrijf Version One. Het is niet duidelijk of de resultaten veroorzaakt worden door een verminderde interesse in het milieu of doordat de automatiseringsbedrijven hun activiteiten milieuvriendelijker gemaakt hebben.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 86 procent van de senior ict-professionals zich zorgen maakt over het milieu. Dat is twaalf procent minder dan een jaar geleden. Voor iets minder dan de helft van de respondenten is de CO2-uitstoot een zeer grote kopzorg. Vorig jaar was dat nog 56 procent.

Lynne Munns, general manager bij Version One, heeft twee verklaringen voor de onderzoeksresultaten. "De meeste ict-professionals zijn nog steeds bezorgd over de impact die organisaties hebben op het milieu", zegt Munns. "De uitkomst kan betekenen dat de ict'er de hoeveelheid CO2-uitstoot minder belangrijk vindt of dat werkgevers stappen hebben genomen om de schade aan het milieu te verminderen."

Desondanks zijn er ook meer ict'ers die zich helemaal geen zorgen maken over de uitstoot van koolstofdioxide. Dat percentage steeg van één naar twaalf procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-30T10:57:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.