Managed hosting door True

ICT-leidinggevenden komen afspraken niet na

Managers in de ict-sector komen afspraken niet na. Daardoor wisselen ict'ers eerder van baan dan in andere sector. Toch zijn ict'ers tevreden over hun werkgever. Ze zijn vooral te spreken over de samenwerking en collegialiteit.

Leidinggevenden in de ict komen dikwijls hun afspraken niet na. Dat wordt als één van de belangrijkste knelpunten genoemd door ict'ers die meededen aan een onderzoek van bureau Integron. Het gebrekkige leiderschap zorgt ervoor dat het personeel zich niet genoeg verbonden voelt aan de werkgever.

Een kwart van de medewerkers in de ict-sector denkt over twee jaar ergens anders te werken. Een kwart solliciteerde het afgelopen jaar. Integron vindt dat bedrijven goed moeten nadenken over het behouden van medewerkers. Het nakomen van afspraken door de leidinggevende is dan cruciaal, aldus Integron. "De basis voor elke duurzame relatie, dus ook die tussen medewerkers en hun direct leidinggevende, is dat je afspraken nakomt. Met gerichte aandacht kan je snel beter worden, maar dat is niet iedere ict'ers gegeven", zegt Stephan van Gelder, directeur van Integron.

Tevreden

Ict'ers zijn over het algemeen tevreden over hun werkgever. Zij waarderen hun werkgever met een 7,0. In vergelijking met andere sectoren komt het cijfer gemiddeld uit op een 7,1.

Medewerkers zijn over het algemeen erg tevreden over de samenwerking en collegialiteit. Ook de vrijheid en de afwisseling van het werk worden goed beoordeeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-10T11:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.