Managed hosting door True

Bul voor honderdste student Business Informatics

 

Hoewel het de Universiteit Utrecht moeite kost de studenten in de schoolbanken te houden, heeft de honderdste student Business Informatics inmiddels zijn diploma behaald. "Recruiters lonken met auto's en startbonussen."

De Universiteit Utrecht reikt vandaag voor de honderdste keer een bul uit aan een student Business Informatics. De studie is daarmee de eerste ict-masteropleiding in Nederland die dat aantal bereikt.

Business Informatics is een tweejarig internationaal masterprogramma van de Universiteit Utrecht dat het gat tussen wetenschap en bedrijfsleven moet dichten. Studenten die de studie volgen, houden zich bezig met ict en organisatieprocessen.

"De studenten worden haast uit de collegebanken getrokken door de bedrijven, zo gewild zijn deze academisch opgeleide ICT-specialisten", aldus prof.dr. Sjaak Brinkkemper, programmaleider Business Informatics. "We hebben de grootste moeite om de studenten netjes te laten afstuderen als ze eenmaal recruiters aan de lijn gehad hebben, die lonken met lease-auto's en startbonussen."

De honderste afstuderende, Bart Peute, deed zijn afstudeeronderzoek bij Getronics PinkRoccade, waar hij zich richtte op het gebruik van management-informatie binnen negen ziekenhuizen. Volgens Peute is er een kloof tussen de beschikbare en benodigde kennis.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2693697). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×