Managed hosting door True

Steeds meer studenten bèta-techniek

 

Het aantal studenten dat in 2008 startte met een hbo-studie in de bètatechniek groeide twee keer zo hard dan het landelijke gemiddelde. Dit komt doordat steeds meer scholen zich inzetten om bèta-studenten te werven.

Er kozen in 2008 meer hbo-studenten voor studie in de bètatechniek dan het jaar ervoor. Het aantal studenten dat startte aan een dergelijke studie groeide met 4,9 procent. Dat blijkt uit cijfers van de HBO-raad.

In deze cijfers zijn de informatica-studies meegenomen, behalve de studie bedrijfskundige informatica. Deze studie valt in de richting economie. Dit zijn voorlopige cijfers. De HBO-raad verwacht over twee weken de definitieve cijfers vrij te geven. Dan kan de raad ook meer zeggen over de groei van het aantal studenten per studie.

Bijna honderdduizend studenten

Het totaal aantal studenten dat in 2008 met een studie aan een hogeschool begon groeide met 2,4 procent tot bijna 99.000. Totaal volgen bijna 384 duizend studenten een studie aan een hogeschool. 

De groeiende toestroom voor een bètatechniek-studie komt door de initiatieven van verschillende organisaties om studenten warm te maken voor een dergelijke studie, denkt voorzitter Doekle Terpstra. "Het illustreert de inzet van hogescholen om de ambities te helpen realiseren van het door de regering ingestelde Platform Bèta Techniek. Hogescholen nemen deel aan dit platform. Hogescholen trekken er hard aan het aantal studenten dat kiest voor een opleiding bètatechniek in 2009 nog verder toe te laten nemen."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2843803). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×