Managed hosting door True

Toch geen vacaturestop bij Getronics

 

Ict-dienstverlener Getronics heeft nog vacatures en werft volop medewerkers. De woordvoerder spreekt daarmee de informatie in het jaarverslag van KPN tegen. Daarin staat dat de automatiseerder geen medewerkers meer werft. Wel heeft Getronics meer bankzitters dan gewoonlijk.

Een woordvoerder van ict-dienstverlener Getronics weerspreekt de informatie in het KPN-jaarverslag 2008 dat het bedrijf geen nieuwe mensen meer aanneemt. "Het werven van nieuwe werknemers is momenteel gestopt, omdat momenteel wat meer mensen op de bank zitten dan gebruikelijk", schrijft het telecombedrijf in een toelichting op de jaarcijfers.

Volgens de woordvoerder wil Getronics het komende jaar nog 1100 nieuwe medewerkers werven.  "We kijken kritischer naar de vacatures. We zijn wat behoedzamer met de wervingsdoelstellingen. Maar van een vacaturestop, of dat we stoppen met werven, is geen sprake."  Volgens de woordvoerder zou KPN-ceo Ad Scheepbouwer het verhaal ook hebben genuanceerd tijdens een toelichting op de jaarcijfers.

Meer bankzitters

Momenteel heeft de dienstverlener meer werknemers op de bank zitten dan gebruikelijk. Het precieze aantal bankzitters kan de woordvoerder niet zeggen. "Dat aantal is erg aan verandering onderhevig", zegt ze. Deze werknemers zitten niet allemaal thuis, maar volgen een opleiding en worden op interne projecten gezet.

Het grotere aantal bankzitters heeft te maken met de economische situatie. Vooral de detacheringstak van het bedrijf zou moeite hebben om alle werknemers bij de klant te plaatsen.

Wervingsevenement

Onlangs organiseerde de dienstverlener nog het wervingsevenement Winterwonderland. Dit evenement trok 450 bezoekers, waarvan 130 potentiële kandidaten.

Door de verkoop van de divisie Business Application Services aan Capgemini en Total Specific Solutions nam het aantal werknemers bij Getronics af met 1967 fulltimers. Bij Getronics werken ongeveer twintigduizend medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2848342). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×