Managed hosting door True

Opleider laat ICT'er zelf lespakket samenstellen

 

Hogeschool Informatica Nederland en Universiteit Leiden hebben samen een opleiding ontwikkeld die bedoeld is voor ict'ers met een baan en een gezinsleven. De studenten kunnen hun mastertitel behalen door een lesprogramma te volgen dat ze zelf hebben samengesteld.

De bedrijfskundige en informaticageoriënteerde studie heet voluit Master of Science ICT in Business en geeft studenten de vrijheid het vakkenpakket te wijzigen en zelf lestijden te bepalen. Ook is het mogelijk te kiezen voor onderzoekstoepassingen, waarmee de leerling de lesstof direct in de praktijk kan brengen.

Economie & Informatica

Nu enkele ict'ers klaar zijn met de proefversie van de opleiding, concludeert de opleider dat het mogelijk is de studie in twee jaar af te ronden. Dat zou mogelijk moeten zijn met 'een acceptabele studiebelasting' die onder andere bestaat uit zestig klassikale lessen van elk vier uur.

De opleiding is bedoeld voor ict'ers die een bachelordiploma hebben behaald aan de Erasmus Universiteit of aan het Leiden Institute of Advanced Computer Science. De deelnemers moeten de studierichting Economie & Informatica hebben afgerond.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2987593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Bravo. Dit gaat de goede kant uit met opleidingen a la carte die gericht zijn op de student! Een onderwijsinstelling die faciliteert aan de student i.p.v. haar/hem hersenspoelt. Uiteindelijk zijn mensen zelf mans genoeg om hun ideale kennisoverdrachtmethode te kiezen. Dat hoeft - anno 2009 - niet meer voor hen gedaan te worden ;-) Welke ICT-FABRIKANT gaat dit voorbeeld volgen?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×