Managed hosting door True

Capgemini ontwikkelt minor projectmanagement

 

Capgemini gaat samen met Hogeschool Utrecht een minor-opleiding over projectmanagement opzetten. Dat heeft de ict-dienstverlener laten weten. De partijen gaan samen een lesprogramma ontwikkelen, gastdocentenschappen regelen en stages verzorgen.

Met het volgen van een minor kiezen studenten een samenhangend pakket cursussen in een bepaald vakgebied. De minor is geen verplicht studieonderdeel. Bij de minor over projectmanagement draait het om de manier waarop projecten worden voorbereid, georganiseerd, uitgevoerd en afgerond.

Het doel van de samenwerking tussen de opleider en de dienstverlener is young professionals niet alleen theorie bij te brengen, maar ze ook in de praktijk te laten trainen. Daarbij wordt volgens Capgemini veel aandacht besteed aan het simuleren van praktijksituaties.

Woordvoerder Madelon Kaspers geeft aan dat projectmanagement voor veel bedrijven belangrijk is, maar dat er op hogescholen en universiteiten weinig aandacht voor is. De nieuwe minor moet daarin verandering brengen.

Project clinics

Tijdens de stage, die onderdeel is van de minor, kunnen studenten advies vragen aan werknemers van Capgemini en medestudenten. Zij stellen vragen om het probleem van de stagiair duidelijk te maken en komen daarna tot een gezamenlijk advies. Volgens de ict-dienstverlener zijn deze zogeheten project clinics een goede manier om de student op een andere manier naar een probleem te kijken. Ook zou het genoeg handvatten bieden om het advies succesvol in de praktijk te brengen.

'Samenwerking met het hoger en wetenschappelijk onderwijs is enorm belangrijk', vindt Capgemini's projectmanager en trainer Bert Holsappel. Hij is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het onderwijsprogramma. 'We kunnen veel van elkaar leren door theorie en praktijk voortdurend tegen elkaar aan te laten schuren. Daardoor worden bestaande inzichten op het gebied van projectmanagement getoetst en kunnen nieuwe inzichten ontstaan.'

De minor begint in het najaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3003098). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×