Managed hosting door True

Opleider toont ICT'er virtualisatie-lekken

Trainingsbureau Tshukudu (TSTC) gaat ict'ers leren wat de zwakheden zijn van de virtualisatieproducten van leverancier VMware. De opleider doet dat samen met de Amerikaanse securitykenner Tim Pierson. De training wordt gehouden van maandag 14 december tot en met vrijdag 18 december in de Veenendaalse vestiging van de opleider.

Volgens accountmanager opleidingen Roderick Commerell hebben slechts weinig organisaties hun virtuele omgeving helemaal veilig ingericht. Volgens trainer Pierson komt dat vooral doordat ict'ers de standaardinstellingen van de producten niet aanpassen. Gemakzucht of onwetendheid zouden daarvan de oorzaak zijn. Om de mogelijke gevolgen duidelijk te maken, laat de beveiligingsexpert zien hoe hackers te werk gaan en hoe zij bijvoorbeeld een server overnemen.

De vijfdaagse cursus is onder andere bedoeld voor chief information officers en netwerk- en serverbeheerders. Ict'ers die willen meedoen aan de training moeten bekend zijn met VMwares virtualisatie-oplossing ESX.

Virtualisatie

Met behulp van virtualisatie kunnen gebruikers meerdere besturingssystemen op een computer laten draaien. Aangezien slechts één besturingssysteem per keer kan worden opgestart, wordt het andere systeem gevirtualiseerd. Daarvoor zijn programma's nodig van bijvoorbeeld VMware of Microsoft Virtual PC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vandaar ook de vele lekken :)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-30T15:15:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.