Managed hosting door True

Docent Avans bouwt applicatie voor studenten

Leerling kan lesrooster bekijken met iPhone-toepassing

Informaticadocent Wim Verhoef van Avans Hogeschool laat zijn studenten hun lesrooster bekijken met een door hem ontwikkelde iPhone-applicatie. Studenten kunnen met hun inloggegevens opzoeken wat de planning is per klas, docent of lokaal.

Het is niet de eerste keer dat Verhoef een applicatie ontwikkelt, meldt hogeschoolblad Punt. Eerder maakte hij een programma om bij te houden welke bestellingen er gedaan worden tijdens het koffiedrinken. Met een andere applicatie zet de docent een soort digitale speurtochten uit.

De komende tijd gaat Verhoef door het met ontwikkelen van applicaties. Hij hoopt daarbij op een briljant idee dat hem miljonair maakt. ‘Als 1 op de 10 bezitters je app downloadt, kun je zo miljonair worden. Het is een potentiële goudmijn. Dat maakt de ondernemer in je los', aldus de docent in het hogeschoolblad. De applicatie waarmee studenten hun lesrooster kunnen bekijken is overigens gratis.

Verhoef beseft zich wel dat hij met zijn applicatie niet alle studenten bereikt, omdat niet iedereen een iPhone of iPod Touch heeft. ‘Het is natuurlijk een raar gesloten platform', vindt hij. ‘Een site ontwerpen voor mobiele telefoons is misschien nog het handigst.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus eigenlijk heeft deze docent de applicatie puur voor eigen gewin ontwikkeld? Dat vind ik dan weer erg jammer.
Het zou mooier zijn geweest als deze docent gekeken had naar de gebruikers en de applicatie aan de hand daarvan ontwikkeld had. Dan zou er een applicatie uitkomen die cross-platform is en door iedereen gebruikt kan worden.

Dus met een gewone browser is het niet mogelijk om de lesroosters te bekijken? Lekker handig dan!

Als dat wel het geval is.. waarom een extra applicatie gebruiken?

Jullie reacties slaan nergens op. Hij heeft toch juist voor de leerlingen deze applicatie gemaakt en dus daarnaar gekeken!?

Cross platform app is een stuk lastiger, heel makkelijk gezegd.

Een applicatie die speciaal voor jouw telefoon is ontwikkeld zal altijd fijner en duidelijker werken dan een gewone pagina die voor normale computers is ontwikkeld.

En er staat nergens dat hij geld voor deze app vraagt.
Hij zegt alleen dat er potentieel veel geld in zulke apps zit.

Ah, dus omdat hij nu screencasts heeft gemaakt heeft hij tijd over om iphone apps de maken? Nice :)

(leerling informatica @ Avans)

@George, kan best zijn dat zo'n applicatie fijner en duidelijker werkt, maar dan kun je dus een x aantal applicaties gaan ontwikkelen voor de diverse telefoons en volgens jou is dat ook nog eens ontzettend lastig...

Beter maken ze dan gewoon een mobiele pagina die wel fatsoenlijk op je telefoon te bekijken is, maak je het ineens veel toegankelijker voor een hoop personen.

Sowieso zegt de betreffende leraar zelf dat het misschien wel handiger is om een mobiele website te ontwikkelen... Iets met efficientie ofzo...

Lees het hele interview met Wim Verhoef hier:

http://punt.avans.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=11016&Itemid=29

En hier een recensie van de applicatie:

http://punt.avans.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=10973

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-05T14:40:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.