Managed hosting door True

Banometer: vraag naar recruiter stijgt sterk

Vergeleken met de voorgaande weken is er in de landelijke bladen plotseling een toename van het aantal ict-vacatures. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Nielsen Media Research. Volgens de analisten waren er 77 vacatures in week 47. De weken daarvoor schommelde het aantal rond de vijftig.

Het lijkt erop dat werkgevers weer op zoek gaan naar personeel, want zij zijn vooral op zoek naar ict-wervingsmedewerkers. In de laatste week stonden er 23 advertenties in de kranten, terwijl het er een week eerder nog vijf waren. Voor andere ict-functies blijft het aantal onvervulde plaatsen min of meer gelijk.

Over de Banometer

De Banometer toont het aantal ict-personeelsadvertenties in 27 landelijke kranten en vakbladen. De gegevens zijn afkomstig van Intermediair Arbeidsmarkt Analyse en Nielsen Media Research.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Stijging van Vacatures? volgens mij zitten er heeel veel doublures tussen. Bij xxx recruiters staan iedere keer dezelfde banen. Sommige "lenen" zelfs vacatures van elkaar, of vacatures die al lang zijn vervuld of vacatures die nergens over gaan, alleen maar om "traffic" te creeren op hun websites.
Het wordt tijd dat deze markt van snelle CV jagers nu eindelijk eens volwassen wordt.

Eddy,
ik ben het zo verschrikkelijk eens met jou - je hebt geen idee...
Zullen we dan maar gaan trouwen?

Mensen die deze markt goed kennen, weten dat er ook in dit vakgebied naast snelle CV-jagers ook goede, mensgerichte, professionele bureau's zijn, die zich niet schuldig maken aan dit soort praktijken. Het is wat kortzichtig om alle bedrijven over één kam te scheren.
Een beetje IT'er weet wel welke bureau's dat zijn en zo niet, begin dan maar eens met de elders op deze site voor de titel beste ICT-recruiter genomineerde bedrijven. En verder wens ik jullie nog veel plezier samen met het voorgenomen huwelijk.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-01T12:01:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.