Managed hosting door True

Zwolse studenten leren van projectellende

Twee Zwolse ict-studenten die namens het Deltion College 220 computers zouden komen plaatsen op twee scholen in de Turkse stad Izmir, hebben hun installatietaken moeten overdragen aan lokale ict-leerlingen. Door een fout op de pakbon arriveerden de 220 computers namelijk te laat op de plaats van bestemming. De computers waren door de leerlingen van het Deltion college al wel gebruiksklaar gemaakt.

De leerlingen van het Deltion College zouden de Turkse studenten van een technische middelbare beroepsopleiding in twee weken leren hoe zij hun eigen systemen draaiende kunnen houden.

Het plan was dat de twee ict-leerlingen van de Zwolse school de computers op de twee scholen zouden gaan plaatsen. Omdat de systemen te laat arriveerden is dat niet gelukt, vertelt projectleider en ict-medewerker Arjan Andriessen. ‘De studenten hebben deelgenomen aan een aantal lessen. En we hebben de scholen een eind op weg geholpen. We hebben bijvoorbeeld geadviseerd waar stopcontacten moesten komen en hoe ze het de computers het beste kunnen aansluiten op het bestaande netwerk', zegt Andriessen.

De 22 computers arriveerden uiteindelijk de week voor kerst bij de twee Turkse scholen. De ict-leerlingen van deze scholen zijn nu bezig om de computers te installeren in het netwerk. ‘De computers zijn door de leerlingen van het Deltion college al gebruiksklaar gemaakt. De Turkse leerlingen zorgen voor de installatie daar. Dat gebeurt in de lessen, dus dat gaat niet heel hard', zegt Andriessen. De verwachting is dat alle computers deze maand geplaatst zijn.

Sociale vaardigheden

De projectmanager is, ondanks de wijziging van de plannen, blij met het verloop van het project. ‘De computer is een manier om in contact te komen. De sociale vaardigheden zijn eigenlijk belangrijker.' De twee leerlingen hadden een wat negatief beeld over Turkije. ‘Na het verblijf van twee weken is dat beeld heel erg veranderd', zegt de projectmanager. En de leerlingen konden naast het verbeteren van hun ict-vaardigheden en sociale vaardigheden ook hun Engels toepassen in de praktijk.

Het komende jaar bezoeken een aantal Turkse leerlingen de Zwolse school. En daarna zullen ook weer Zwolse leerlingen afreizen naar Izmir. De scholen zijn in 2008 een vijfjarige samenwerking begonnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Maak van de optredende fouten leermomenten en
je zit nooit zonder ral-life, praktijkgebaseerde lesstof

Want van FOUTEN, daar kunnen mensen pas van leren
Niet van perfecte school-lokaal voorbeelden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-12T10:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.