Managed hosting door True

ICT-opleider stelt vakken open voor academici

Hinfon-Cai en Universiteit Leiden breiden samenwerking uit

Training

Ict-opleider Hogeschool Informatica Nederland (Hinfon)-Cai breidt zijn samenwerking uit met Universiteit Leiden. Eerst werden alleen ict'ers opgeleid voor de mastertitel ICT in Business, maar nu kunnen ook studenten van de universiteit lessen volgen bij de Haagse opleider. Zowel voor de dagstudenten, avondstudenten en bedrijven moet dit voordelen bieden, denkt de opleider.

Drie jaar geleden begon Hinfon-Cai de samenwerking met de universiteit. De lessen worden op zo'n manier ingepland zodat ict'ers met een voltijdbaan de lessen kunnen volgen. De ict'ers kiezen veertien voorkeursvakken waarvan er zeven worden gevolgd. Ze krijgen per vak les in een groepen van vijf tot acht deelnemers. ‘De vervolgsessies worden gepland aan de hand van de agenda van de cursisten en de locatie wordt ook aan de hand daarvan bepaald', zegt Hinfon-Cai-directeur Martin Bruijn.

Nu kunnen ook dagstudenten zich inschrijven voor de veertien vakken die door de Haagse opleider gegeven worden. Het zal in beginsel gaan om maximaal drie studenten per vak. ‘We willen de groepen niet te groot maken', zegt Bruijn. Daarnaast krijgen de cursisten van Hinfon-Cai de kans om gastcolleges te geven aan de universiteit. Deze cursisten kunnen ook de studenten helpen bij het schrijven van hun projectstudie of masterthesis.

Kruisbestuiving

De opleider hoopt op kruisbestuiving. ‘Dagstudenten zijn vaak jonger dan 25 jaar. Ze denken fris en creatief. De praktijkstudenten zijn tussen de 35 en 45 jaar en hebben ervaring. De studenten leren van elkaar', zegt Bruijn. Hij hoopt dat de dagstudenten mogen meelopen in projecten van de cursisten. ‘Voor bedrijven is er ook voordeel. Zij komen zo gemakkelijk in contact met studenten van de universiteit en besparen op wervingskosten.'

Universiteit Leiden en Hinfon-Cai startten in 2007 een samenwerking. In ongeveer twee jaar kan een ict'ers de titel Master of Science ICT in Business behalen. Daarvoor moet de student zeven theoretische bedrijfskundig georiënteerde vakken volgen, een projectstudie uitvoeren, participeren in lopende onderzoeken en een masterthesis schrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-27T15:04:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.