Managed hosting door True

Cisco past certificeringsprogramma aan

Netwerkleverancier Cisco past zijn opleidingsprogramma voor Cisco Certified Network Professional (CCNP) aan. De aangepaste lesstof gaat dieper in op nieuwe technologische ontwikkelingen. Daarnaast zijn casestudies toegevoegd en wordt beter getoetst op praktijkkennis. Ook is er meer aandacht voor e-learning.

‘De taken van een network engineer zijn door nieuwe technologie veranderd', zegt technisch directeur Michel Schaalje van Cisco Nederland. 'Onze producten bevatten ook nieuwe functionaliteiten en protocollen en dit komt nu ook in het programma terug. Denk bijvoorbeeld aan IPv6, mobiele werkplekken en gespreks- en videoverkeer'. Cisco-productmanager Eric Strause van opleider Global Knowledge voegt daar aan toe: ‘Het nieuwe curriculum legt meer accent op de huidige taken van een professional network engineer.'

Deze informatie komt in plaats van lesstof over bijvoorbeeld beveiliging van netwerken en draadloze netwerken. Met deze lesstof krijgt een student namelijk ook al te maken in het Certified Network Associate (CCNA), een niveau lager dan het CCNP-progamma.

Nieuwe aanpassingen

Op korte termijn verwacht Schaalje geen nieuwe aanpassingen van certificeringsprogramma's van Cisco. ‘Dergelijke grote veranderingen aan het opleidingsprogramma gebeuren niet zo vaak. Natuurlijk blijven we het programma wel aanpassingen aan nieuwe ontwikkelingen', aldus de technisch directeur. Ook als de netwerkleverancier met nieuwe producten komt, wordt het programma aangepast.

In Nederland zijn Cisco-certificeringen te behalen bij onder andere de opleiders Global Knowledge, Twice IT Trainingen en Fast Lane.

Het Cisco-certificeringprogramma kent drie niveaus: Associate, Professional en Expert. Op Associate-niveau zijn twee titels te behalen, namelijk CCNA en Cisco Certified Design Associate (CCDA). Het Professional-niveau heeft waar vijf titels, zoals CCNP en Cisco Certified Security Professional (CCSP). Het hoogste niveau is Expert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-28T08:26:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.