VHTO organiseert Girlsday 2010

Het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek VHTO organiseert op 22 april Girlsday 2010. Het neemt de organisatie van het internationale evenement over van de stichting Technika 10 Nederland. Girlsday wil jonge meisjes enthousiast maken voor techniek, bèta en ict. Tijdens het jaarlijks terugkerende initiatief kunnen meisjes tussen de tien en vijftien jaar deelnemen aan excursies of activiteiten bij verschillende bedrijven uit onder andere de ict-sector.

Naast bedrijven uit de technische en ict-sector zijn ook science centers, onderzoekscentra en  ict-afdelingen van instellingen zoals ziekenhuizen bij de dag betrokken. De eerste Girlsday vond in 2001 in Duitsland plaats onder de naam' Mädchen-Zukunftstag'. Daarna volgden onder andere Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Polen en Kosovo. Het evenement is geïnspireerd op de ‘Take-Our-Daughters-To-Work-Day', die sinds 1993 in de Verenigde Staten wordt georganiseerd. In 2009 participeerden in Nederland 2300 meisjes en 100 bedrijven.

VHTO werkt voor het evenement samen met Jet-Net, TechNet, Platform Bèta Techniek en SVGB. Bedrijven en instellingen kunnen zich via de website girlsday.nl aanmelden om deel te nemen aan het evenement.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3238455). © Jaarbeurs IT Media.
?

 
Sponsored content 

De A12 kan straks een A6 verstaan

De Rijksoverheid laat snelwegen communiceren met zelfrijdende auto's, beschermt de auto's tegen hackers en gebruikt de data van deze rijdende sensoren. Ook dat is ICT bij de Rijksoverheid. Het Nederland van nu zoekt nu ICT’ers.

Lees onze ICT-verhalen

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×