Managed hosting door True

Hogeschool Leiden wil opleiding Forensisch ICT

Hogeschool Leiden wil een opleiding Forensisch Ict opzetten. Dit heeft de afdeling Informatica en Bio-Informatica besloten naar aanleiding van het succes van de dit jaar gestarte studierichting Forensisch Ict. Deze afstudeerrichting heeft volgens hogeschool Leiden gezorgd voor een duidelijke toename van de instroom van studenten Informatica.

De afdeling Informatica en Bio-Informatica heeft de steun van het College van Bestuur van hogeschool Leiden om de studierichting Forensisch Ict uit te bouwen tot een volwaardige opleiding. Er is echter ook toestemming nodig van het ministerie van Onderwijs.

Bestaansrecht

Een doelmatigheidsonderzoek moet nu eerst uitwijzen of er voldoende bestaansrecht is voor een volledige studie gewijd aan forensisch ict. De studie moet een wezenlijke uitbreiding vormen ten opzichte van het huidige aanbod. Daarvoor wordt niet alleen gekeken naar de toekomstige beroepsgroep, maar ook naar de inhoud van de opleiding. Nadat het onderzoek een positief resultaat oplevert moet de opleiding ook nog worden geaccrediteerd.

Op 25 maart zet de afdeling Informatica en Bio-Informatica een eerste stap in het traject. Tijdens een overlegsessie met verschillende partijen en betrokkenen wil het van gedachten wisselen over de manier waarop de nieuwe opleiding moet worden vormgegeven. Als alles volgens plan loopt, kunnen de eerste studenten in september 2011 starten met de opleiding Forensisch Ict. Tot die tijd blijft de gelijknamige studierichting bestaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

- "Er is echter ook toestemming nodig van het ministerie van Onderwijs."
- "Nadat het onderzoek een positief resultaat oplevert moet de opleiding ook nog worden geaccrediteerd."
- "Een doelmatigheidsonderzoek moet nu eerst uitwijzen of er voldoende bestaansrecht is voor een volledige studie gewijd aan forensisch ict"

Waarom nog wachten op de politieke overheidbemoeizucht vanuit Den Haag? Wie weet hoelang het nog gaat duren voordat "Den Haag" een beslissing hierover gaat nemen. Het kabinet ligt net op zijn gat, dus die zijn met zijn voorlopig weer bezig met belastinggeld-verspilling ter verheerlijking van hun eigen ego en "verkiezingen" i.p.v. met echt belangrijke zaken waar de rest van nederland ook wel bij vaart... zoals deze opleidingen


"Why wait?"
- De vraag is er(1),De studenten ook(2), De kennis is aanwezig(3), dus waar wachten ze in Leiden nog op?
"Ik zeg ..Frans.. gewoon doen!"

"Je kunt beter handelen naar eigen inzicht en achteraf je excuses aanbieden, dan je kostbare tijd en middels verspilt met het wachten op toestemming."
Met wachten komt de studie niet van de grond, GEBEURD er niets en kun je de toestroom van nieuwe studenten ook vast blijven houden en enthousiaseren. Die studenten willen ook leren, en als ze - bij deze opleiding - niet snel genoeg aan de slag kunnen, kiezen ze weer voor een andere opleiding toch?

Ik denk,dat de ware ge-interesserde van de bomen het bos niet meer ziet.
Het schijnt en blijkt,dat al dat "binaire gerotzooi" slechts zand is om het ware op z'n zacht's gezegd te verdoezelen.

Een opgedrukte mening (de wetenschaps pauzen) werkt niet en zal nimmer werken,als men zoekt naar fundamentele eigenschappen van onze natuur.
Wat ik hier lees en concludeer is de afkaveling van het begrip civilisatie,maar nog meer van het begrip "wetenschap".
Politieke wil is hetzelde als onmacht,simpelweg door het vasthouden aan ego tripperij...

Denk er eens over na...

Waar men in het algemeen nauwelijke of niet over heeft is het studeren zelf.
Een boek zou ik er over kunnen schrijven,maar tegen deze onzin ( en hier heb ik me op de meest gematigde wijze uitgedrukt) is geen kruid gewassenen daarom is ook deze discussie voor mij definitief gesloten en...,bedankt nog voor alle welkome reacties.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-26T13:36:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.