Managed hosting door True

Studenten ontwerpen applicatie voor Nokia

Studenten Business en Management van de Naalwijkse school MBO Greenport hebben de winnende applicatie gemaakt tijdens het Innovation Camp op 14 april 2010. Dit evenement werd georganiseerd door telecomfabrikant Nokia en de stichting Jong Ondernemen. Honderd mbo-studenten werd gevraagd een creatieve en inspirerende mobiele applicatie te ontwikkelen.

Het team dat de uitdaging won, bedacht een applicatie waardoor je op je mobiele telefoon inzicht hebt in het energieverbruik in je woning. Per kamer kan de toepassing zien hoeveel stroom of gas wordt verbruikt. Ook kun je via de applicatie de energieverbruikers op afstand uitschakelen. De studenten hoefden de toepassing niet te bouwen, de praktische haalbaarheid van het plan moet nog worden onderzocht.

De vakjury vond het plan een ‘topidee waarin zeker potentie zit'. Het telecombedrijf wil het evenement vervolg geven. ‘De creativiteit die loskomt bij studenten, werkt inspirerend. Het is goed om jonge mensen te betrekken bij de ontwikkeling van onze producten', zegt juryvoorzitter en hoofd klantbeheer Jurgen Anthoni van Nokia Benelux.

Het evenement bestond uit twee delen. In de ochtend legde trendwatcher Richard Lamb de studenten uit wat er komt kijken bij bedrijfskundige of strategische vraagstukken. Daarna gingen de deelnemers aan de slag met een strategisch vraagstuk.

Jonge mensen

General management Jukka Tiita van Nokia Benelux zegt dat het telecombedrijf graag met jonge mensen wil samenwerken: ‘Het evenement geeft Nokia de kans ondernemerschap te prikkelen bij gemotiveerde, inventieve jonge mensen die weloverwogen risico's nemen. Zij denken vaak out-of-the-box. Dat biedt interessante perspectieven en geeft ons de kans om te luisteren naar hun oplossingen en visie.'

Aan het evenement deden mbo-studenten uit heel Nederland mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zucht. Dit concept had ik twee jaar geleden al werkend op mijn SPV met Windows Mobile en compact .NET framework in samenwerking met wat Siemens apparatuur van mijn vader voor home control. Zonde, dat dit weer als vernieuwend wordt gezien en dan ook nog 'De studenten hoefden de toepassing niet te bouwen'. Zo kun je natuurlijk honderden ideeën opnoemen die veelbelovend zijn maar technisch zwaar.

Av stupf heeft al een dergelijke aplicatie ontworpen. Ik was ter plekken bij innovation camp jammer dat de helft van de finalisten met iets kwamen wat al is uitgevonden en te koop is/wordt aangeboden. Verder super!

Nog een kleine aanvulling voor geïnteresseerden, de applicatie heet ISEO Iphone/Ipod. Je moet wel het één en ander installeren in je huis, maar je kan alles besturen in je gehele huis als het werkt via je iphone.

@ Michel Peters

Dit kun je natuurlijk op twee manieren opvatten, of jij was je tijd vooruit en had het op de markt moeten brengen.
Of je hebt een bevestiging op jouw goede idee wat nu met een prijs gaat lopen ;)
Think positive :)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-15T12:52:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.