Managed hosting door True

MBO-doorstromer kiest voor HBO-Informatica

Bijna tweederde van de ict-studenten die een mbo-opleiding afrondt, stroomt door naar het hbo. De populairste vervolgopleiding onder deze mbo-opgeleide ict'ers is Informatica. Dit blijkt uit het arbeidsmarktonderzoek 2010 van kenniscentrum Ecabo voor de richting ict. In 2008 koos 64 procent van de afgestudeerde mbo'ers op niveau vier voor een vervolgopleiding aan het hbo. In 2007 was dit nog 60 procent.

29 procent van de doorstromers kiest voor de studie Informatica. 22 procent gaat Bedrijfskundige Informatica studeren en 11 procent Technische Informatica. Van de mbo-studenten Netwerkbeheerder die doorstromen, kiest 11 procent voor de hbo-opleiding Netwerk infrastructuur Design. Toch zijn ook onder deze studenten Informatica (27 procent) Technische Informatica (22 procent) en Bedrijfskundige Informatica (12 procent) populairder.

Van de mbo-studenten ICT beheerder kiezen de meesten (29 procent) voor Informatica. 24 procent gaat Bedrijfskundige Informatica doen en 9 procent Technische Informatica.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Misschien ook een leuk cijfer om te achterhalen is; Hoeveel procent van de studenten maken deze gekozen opleidingen af?

Mijn ervaring bij dergelijke cijfers is, dat er van de groepen uit het eerste jaar uiteindelijk meer dan de helft een andere opleiding kiest! (persoonlijke ervaring)

Ik ben een van die doorstromers geweest en ik heb ook mijn HBO opleiding afrond.

Ontopic: in het kort betekent het dus dat als je niet doorstroomt, je als MBO-er straks nergens meer aan de bak komt. Want er zijn toch HBO-ers genoeg. Wat is de volgende stap? Dat het bedrijfsleven een universitaire opleiding gaat eisen om de telefoon op te mogen pakken?

Geen wonder dat de kwaliteit van het onderwijs zo hard achteruit rent. Ik durf stellig te beweren dat mijn MBO opleiding van 20 jaar geleden meer inhoud en diepgang had dan de meeste HBO opleidingen van nu. Maar het bedrijfsleven kent maar een toverwoord: HBO. Dat wat daar vanaf komt nog niet eens foutloos Nederlands kan schrijven, doet niet terzake. De HR pipo's die over de vacatures gaan, hebben immers dezelfde inhoudszwakke HBO gedaan.

@Roger: Wat veel enger is, is dat heel veel HBO-ers met totaal andere opleidingen 'even' omgeschoold worden om vervolgens gelijkwaardig te worden ingezet.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-16T14:36:00.000Z Kim de Vries
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.