Managed hosting door True

Cisco ontslaat nog eens 1200 arbeidskrachten

Nederlandse topmanager Karl Meulema met pensioen

 

Ontslag

Cisco ontslaat meer mensen dan eerder was aangekondigd. Dit blijkt uit een toelichting van de directie over de cijfers uit het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Er worden nog eens 1200 werknemers ontslagen. Daarnaast wordt het aantal managers met 17 procent gereduceerd. Zo gaat de Nederlandse topmanager Karl Meulema met vervroegd pensioen.

Cisco moet reorganiseren nadat de resultaten van laatste kwartalen tegenvielen vanwege teveel interne bureaucratie en een de slappe vraag uit de markt. Cisco ontslaat daarom 4400 werknemers en stuurt 2100 werknemers met vervroegd pensioen. 5000 werknemers die in de Cisco-fabriek in Mexico werken, gaan over naar de Chinese fabrikant Foxconn. Cisco, dat bijna 72.000 werknemers in dienst heeft, wil zo een miljard dollar besparen. Cisco trekt voor zijn herstructurering de komende maanden 1,3 miljard dollar uit. In het recente vierde kwartaal is 772 miljoen dollar uitgetrokken voor de reorganisatie.

Karl Meulema

Gary Moore, coo van Cisco, zegt dat er nog meer ontslagen vallen. In het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar worden nog eens 1200 werknemers ontslagen die op contractbasis bij de netwerkleverancier werken.

Verder wordt het managersbestand met 17 procent gereduceerd. Een van de topmanagers die Cisco verlaat is de Nederlander Karl Meulema. Hij gaat met vervroegd pensioen. Meulema was baas van het Cisco-onderdeel global strategy en operations.

Cisco consolideert verder zijn switching-, routing- en glasvezelonderdelen in de Cisco Core Technology Group. Vier softwareonderdelen worden in een OS-onderdeel (Operating System) ondergebracht. De Cisco-afdelingen voor spraak, social networking en WebEx worden geconsilideerd in een onderdeel voor communicatie en samenwerkingsoplossingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4092890). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×