Managed hosting door True

TU/e-hoogleraar wordt eredoctor in België

 

Wil van der Aalst

Wil van der Aalst

Prof.dr.ir. Wil van der Aalst, hoogleraar Architectuur van Informatiesystemen aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), krijgt een eredoctoraat van de Universiteit Hasselt in België. Van der Aalst ontvangt de onderscheiding op 30 mei 2012. Hij krijgt het eredoctoraat van de Belgische universiteit voor zijn werk op het gebied van process mining. De TU/e-hoogleraar houdt zich onder meer bezig met het analyseren van digitale datastromen die worden vastgelegd in ‘event logs'

Dit jaar worden in Hasselt vijf eredoctoraten uitgereikt, alle rond het thema ‘Managing the information overload'. Het eredoctoraat van Van der Aalst past daar goed in, doordat zijn technieken op het gebied van process mining vanuit informatie bruikbare kennis halen.

Eind oktober vorig jaar werd bekend dat Van der Aalst gekozen is als lid van Academia Europaea, een prestigieuze Europese organisatie bestaande uit topwetenschappers. De organisatie telt ongeveer 2300 leden (van wie ongeveer honderd informatici) uit 35 Europese landen en acht landen van buiten Europa. De academie dient als Europees adviesorgaan voor organisaties en overheden op het gebied van academisch onderwijs, onderzoek, maatschappelijke vraagstukken en het toepassen van wetenschappelijke resultaten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4488478). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij TU/e
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×