Managed hosting door True

A12 en Novi geven gezamenlijk ICT-onderwijs

ROC A12 (onderdeel van Stichting Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden) en Hogeschool Novi ondertekenden maandag 11 februari een samenwerkings-overeenkomst. Met deze samenwerking willen ROC A12 en Hogeschool Novi voorzien in de behoefte aan hbo geschoold personeel binnen de ict-branche. Dit doen zij onder andere door het gezamenlijk aanbieden van Associate degree-opleidingen. Het initiatief komt voort uit de ontwikkeling van de ICT Campus Veenendaal.

De vraag naar hbo geschoold personeel in de ict neemt toe. ROC A12 en Hogeschool Novi spelen hierop in door mbo niveau 4-studenten en werkenden in de ict-branche de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan een Associate degree (Ad)-opleiding. De opleiding is op hbo-niveau en duurt maximaal twee jaar.

Ad-diploma

De Ad-opleidingen zijn bedoeld voor studenten die na hun mbo-4-opleiding willen doorstuderen en voor werkenden die bij willen blijven met de huidige ontwikkelingen of weer een studie willen oppakken om hun carrière verder vorm te geven. Voor werkenden met relevante werkervaring en/of certificaten binnen de ict-branche is het mogelijk het Ad-diploma in minder dan twee jaar te behalen.

Hogeschool Novi en ROC A12 willen hiermee de instroom van ict’ers naar bedrijven in de regio vergroten. ROC A12 is mede-uitvoerder van de opleidingen en zal de lessen en de praktijkbegeleiding van de studenten verzorgen. De eerste lessen zullen vanaf september 2013 worden aangeboden door Hogeschool Novi. De intentie is om de uitvoering te koppelen aan de ICT Campus Veenendaal.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4664009). © Jaarbeurs IT Media.
?

 
Exact ontwikkelt in hoog tempo
Sponsored content 

Wereldwijd werken bij Exact zo’n 500 mensen in development. Het overgrote deel daarvan werkt op ons hoofdkantoor in Delft of in ons Asian Development Center in Kuala Lumpur. Doordat Exact supersnel groeit en we onze business software constant door ontwikkelen, zijn we altijd op zoek naar nieuwe mensen.


Vacatures Loopbaan

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×