Managed hosting door True

Hoogleraar Gert van der Pijl overleden

 

Emeritus hoogleraar Gert van der Pijl is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij was van 1999 tot aan zijn pensionering verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de Erasmus School of Accounting en Assurance als professor IT-Auditing & Advisory. Ook werd hij aangesteld als wetenschappelijk directeur voor de post-masteropleiding IT-Auditing aan de Erasmus School of Economics.

Van der Pijl studeerde econometrie en economie, met Jan Tinbergen als een van zijn docenten. Na zijn studie werkte hij een tijdje in Ghana voor de International Labour Organisation (ILO: Internationale Arbeidsorganisatie), een VN-organisatie die zich bezighoudt met internationale arbeidsvraagstukken. Een aantal jaren later keerde hij terug naar Nederland, waar hij onderzoek deed naar diverse sociaal-economische vraagstukken.

In 1993 promoveerde Van der Pijl op het proefschrift 'Kwaliteit van informatie in theorie en praktijk'. In 1999 startte hij zijn loopbaan bij de Erasmus School of Economics, van waaruithij ook betrokken was bij het onderwijs in de studierichting economie en informatica. Van der Pijl begeleide als promotor een aantal promovendi op een breed scala van auditing-gerelateerde onderwerpen. Verder fungeerde hij onder andere als hoofdredacteur van 'De IT-Auditor' en het 'Handboek IT-Auditing' en was hij actief binnen Norea, de beroepsvereniging voor it-auditors.

Gert van de Pijl wordt aankomende maandag 9 maart begraven in Alphen (NB).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5238572). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Erasmus Universiteit
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×