Managed hosting door True

Meer vacatures voor C#- en Python-ontwikkelaars

 

Solliciteren

In het afgelopen halfjaar zijn honderd vacatures minder geplaatst voor app-ontwikkelaars. Dat is een daling van dertien procent ten opzichte van vorig jaar. Dit staat in contrast met de sterke toename in vraag voor C#- en Python-ontwikkelaars. Dat concludeert Adzuna, een zoekmachine voor vacatures die ontwikkelingen in de Nederlandse it-sector analyseert.

Adzuna stelt dat de it-sector één van de sterkst groeiende sectoren in Nederland blijft. Het constateert een groei van achttien procent in het aantal beschikbare banen.

Er is sterke toename in de vraag naar C#-en Python-ontwikkelaars. Voor C# kwamen er 301 nieuwe vacatures bij, goed voor een stijging van 36 procent. Voor Python-ontwikkelaars steeg het aantal functies met 34 procent. Dat kwam neer op 46 nieuwe vacatures.

Hier tegenover staat dat de vraag naar applicatieontwikkelaars is afgenomen met dertien procent. Vooral in Breda en Den Haag daalde het aantal vacatures voor de ontwikkeling van applicaties met respectievelijk zestien en acht procent.
In Rotterdam worden juist meer appdevelopers gezocht. Adzuna stelt dat daar in het afgelopen half jaar in totaal 694 zijn geplaatst. Dat is goed voor een stijging van 62 procent.

In Noord-Holland worden de meeste appontwikkelaars gezocht. Die provincie is goed voor 23 procent van de banen. In het afgelopen halfjaar werden daar ruim vijfhonderd nieuwe vacatures geplaatst, goed voor een stijging van 26 procent. Het totaal aantal beschikbare functies voor app-developers komt daar neer op 2.432. In Amsterdam steeg het aantal vacatures met 37 procent.

‘Nu dat de meeste bedrijven hun applicaties ontwikkeld hebben, is de specifieke vraag naar developers van applicaties sterk aan het afnemen. Bedrijven hebben minder mankracht nodig of maken gebruik van externe partijen en softwarepakketten voor de verdere ontwikkeling en beheer van hun applicaties’, verklaart Thomas De Schuyter, country manager Nederland bij Adzuna.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6025720). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×