Managed hosting door True

Helft ict-vacatures is moeilijk invulbaar

 

Solliciteren

Ict-werkgevers komen moeilijk aan gekwalificeerd personeel. Ruim de helft van de ict-vacatures is moeilijk invulbaar. Dat is hoger dan het landelijk gemiddelde van 34 procent. De bouwsector spant de kroon: zes op de tien bouwbedrijven kan lastig personeel vinden. Dit blijkt uit een onderzoek van UWV naar personeelswerving onder bijna tweeduizend bedrijven.

De uitkeringsinstantie onderzocht wat de oorzaak is van de moeilijk in te vullen vacatures. Voor 59 procent van de ict-werkgevers geldt dat zij geen juiste kwalificaties bij de sollicitanten kan vinden. Dit heeft betrekking op het opleidingsniveau, opleidingsrichting, maar ook werkervaring en/of vakkennis.

De uitkeringsinstantie spreekt in het onderzoeksrapport over een mismatch in de ict-sector. ‘De vereiste kennis is specifiek en moet up-to-date zijn. Veel werkzoekenden beschikken niet (meer) over de benodigde specifieke en actuele kennis over het gevraagde opleidingsniveau.’

Andere redenen waarom ict-vacatures moeilijk invulbaar zijn, is het beperkte aantal reacties van sollicitanten. 46 procent ervaart dit als een hinder. Daarnaast zegt nog 22 procent dat er een schaarste is in de arbeidsmarkt is.

Werving via social media

Hoewel lastig, concludeert UWV dat bijna twee derde van de 'moeilijke' ict-vacatures alsnog ingevuld worden. In het lijstje met inspanningen die bedrijven daarvoor verrichten, staat het werven via sociale media op nummer één (36 procent), gevolgd door het inschakelen van een wervings- en selectiebureau of headhunter (31 procent). Ook wordt geworven via advertenties, netwerken of vacaturesites.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6243493). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Volgens mij ligt het in mijn beleving voornamelijk aan 2 zaken. De sollicitanten kijken te breed. Dwz dat zij maar lastig een goed beeld kunnen krijgen van de advertentietekst en het gewoon maar proberen. Ander punt is dat werkgevers te kieskeurig zijn. Dwz dat ze een 99.9% match verwachten en te conservatief zijn om een heel klein beetje water bij de wijn te doen.
Dan laat ik de recruiters, headhunters en anderen buiten beschouwing want die zijn alleen maar een stoorfactor in deze.

Tja hoe zou dat toch komen.
Er zitten hier op Computable zat ervaren IT specialisten die per direct willen beginnen.
Minder huilie huilie meer doekoe doekoe wellicht.

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij UWV
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×