Managed hosting door True

YoungCapital start it-opleiding met Novi

 

ICT-opleiding

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat met ict-opleider Novi in zee en komt in februari 2018 onder het label YoungCapital Academy met een ‘eigen’ hbo-it-opleiding. De eerste studie is gericht op software development. Met deze opleiding wil YoungCapital inspringen op het tekort aan it’ers. Studenten gaan werken en studeren tegelijk en hoeven de studiekosten niet zelf betalen. Er komen in februari zo’n dertig opleidingsplaatsen beschikbaar, voor de start in september wordt rekening gehouden met verdubbeling van het aantal plekken.

‘Wij maken gebruik van het curriculum van Novi en hun docenten. Novi draagt dus ook de hbo-accreditatie die nodig is om een volwaardige it-opleiding aan te mogen bieden. De lessen vinden plaats op ons hoofdkantoor in Hoofddorp’, licht een woordvoerster toe.

De studenten aan de YoungCapital Academy werken volgens de recruiter vier dagen per week bij gerenommeerde bedrijven. Daarnaast volgen ze één dag college. YoungCapital betaalt de studiekosten en een volwaardig salaris. ‘Onze studenten betreden de arbeidsmarkt met een diploma en relevante werkervaring, maar zonder studieschuld. Ze starten dus met een voorsprong’, aldus Ineke Kooistra, ceo van YoungCapital. Na het volgen van de opleiding is het volgens de woordvoerster voor oud-studenten niet verplicht om via YoungCapital te blijven werken en zijn ze ook geen geld aan de recruiter verschuldigd als ze direct na hun hbo-studie elders aan de slag gaan.

Blockchain en ai

‘De YoungCapital Academy behandelt de ontwikkelingen die op dit moment en in de toekomst voor bedrijven relevant zijn’, aldus Maurice Peeters, director YoungCapital Academy. ‘Denk aan blockchain-technologie en kunstmatige intelligentie.’

YoungCapital begon al in 2014 met het zelf opleiden van trainees in it: in enkele maanden behalen zij een certificaat, waarmee zij direct bij bedrijven aan de slag kunnen. Kooistra: ‘Deze it-opleidingen zijn nog maar het begin. Uiteindelijk willen we bij YoungCapital Academy ook opleidingen aanbieden in andere branches waar tekorten zijn.’

YoungCapital en Novi

YoungCapital boekte in 2016 een recordomzet van 203 miljoen euro. De recruiter van jong talent realiseerde een omzetstijging van bijna 60 procent. In totaal vonden vorig jaar 31.000 studenten, starters en professionals werk via YoungCapital. Het hoofdkantoor staat in Hoofddorp.

Novi geeft les vanaf de eigen locaties in Utrecht, Breda, Apeldoorn en Maastricht. Daarnaast biedt het opleidingen op de locatie van de klant aan.

Novi bestaat sinds 1958, althans de voorloper daarvan, namelijk het Nederlands Studiecentrum voor Administratieve Automatisering (SSAA). Vanaf 1971 ging het verder onder de naam Studiecentrum Novi (Nederlandse Opleidingsinstituut Voor Informatica). Tegenwoordig wordt bij Novi het bestuur gevormd door Kees Louwman, Ron Weil en Jan de Bruijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6247600). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×