Managed hosting door True

Rik Farenhorst start als cio bij Transavia

 

Rik Farenhorst (foto: LinkedIn)

Rik Farenhorst is per heden aangesteld als cio bij Transavia. In zijn rol stimuleert hij de digitale transformatie en bevordert hij it-innovatie binnen het bedrijf. Hij volgt Michel van Hout op, die de overstap maakt naar de Dutch Flower Group uit Aalsmeer. Farenhorst komt over van Xebia, waar bij de afgelopen drie jaar actief was als business unit manager.

De nieuwe cio komt over van Xebia. Dat bedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam omschrijft zichzelf als een one-stop shop voor de digitale transformatie. Het biedt diensten en oplossingen om organisaties naar ‘digitale winnaars’ te transformeren.

Farenhorst gaf de afgelopen drie jaar leiding aan de business unit it-architecten. Vanuit die rol heeft hij twee Xebia-dochterondernemingen opgericht. Het gaat om de DevOps Agile Skills Association (DASA), waar hij sinds de oprichting in 2016 actief was als bestuurslid. Begin 2017 zag Instruqt het levenslicht, een leerplatform voor it-professionals dat draait in de Google Cloud. Daar was Farenhorst algemeen directeur.

Innovatie bij Transavia

Bij Transavia volgt Farenhorst Michel van Hout op. Hij bekleedde sinds oktober 2014 de rol als cio en visepresident ict. Hij zegt in de afgelopen drie jaar digitalisering door te hebben gevoerd, zowel bij het bestaande it-portfolio als door nieuwe innovaties in te voeren. Zo heeft hij agile-werkmethode doorgevoerd, een deel van de ict uitbesteed aan Cegeka en de overstap naar de cloud gemaakt.

Daarvoor heeft hij achttien jaar voor KLM gewerkt in diverse managementfuncties. De topman gaat nu als cio aan de slag bij de Dutch Flower Group. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6274049). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Loopbaan

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×